Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

29.11. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | Tartunnoissa jälleen uusi päiväkohtainen ennätys, ilmaantuvuusluku jatkaa nousuaan

Päijät-Soten alueella varmistettiin sunnuntaina 81 uutta koronavirustartuntaa. Kyseessä on uusi päiväkohtainen ennätys alueella koko koronavirusepidemian aikana. Aiempi ennätys oli viime viikolta, jolloin yhden päivän aikana varmistettiin 79 uutta tartuntaa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 14 koronapotilasta, joista yksi on tehohoidossa.

Kaikkiaan Päijät-Soten alueella on varmistettu yhteensä 7 353 koronatartuntaa. Näytteitä on otettu yli 206 600. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana otetuista näytteistä 11,5 prosenttia on ollut positiivisia.

Ilmaantuvuusluku jatkaa alueella edelleen nousuaan ja on tällä hetkellä 365, kun se sunnuntaina oli 342. Ilmaantuvuusluvulla mitataan tartuntojen määrää sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajanjaksolla.

Maanantaihin mennessä ensimmäisen koronarokoteannoksen oli Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista asukkaista saanut 85,9 prosenttia. Toisen annoksen oli puolestaan saanut 80,6 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Juttua päivitetty 29.11. kello 15.26 rokotetiedoilla.

Koronatilanne muuttunut Päijät-Soten alueella entistä vaikeammaksi: terveydenhuolto ylikuormittunut, ilmaantuvuusluku rokottamattomien keskuudessa reilusti yli 1 000

Päijät-Soten Tuomo Nieminen: Jos koronapotilaita varten joudutaan varaamaan neljäs tehohoitopaikka, joudutaan sairaalassa sulkemaan kolme leikkaussalia

Lahden kaupunginteatteri ja Sibeliustalo ottavat koronapassin käyttöön, Juko ei vielä

Pelicans ottaa koronapassin käyttöön – lauantain pelissä "pitäisi olla mökki täynnä", kuuntele podcast

Kärjistynyt koronatilanne siirsi Sinilähteen koulun etäopetukseen Heinolassa