Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lahden katolta näkee taas kauas, vesitorni sai kameran, jota käyttäjät voivat itse ohjailla – "Vastaus kaupunkilaisten toiveisiin"

Yleisöltä pitkään suljettuna olleesta Lahden Mustankallion vesitornista avautuvat maisemat ovat jälleen kaikkien ihailtavana.

Vesitornin katolle on asennettu 360-verkkokamera. Näkymät ovat hulppeat, sillä kamera sijaitsee 60 metrin korkeudessa maanpinnasta ja tornin ylin kerros kohoaa 109 metriä Vesijärven yläpuolelle.

Tamperelaisyritys Flycamin kamera tuottaa verkkoon ajankohtaisesti päivittyvää 360 asteen panoraamakuvaa. Maisemia voi ihailla Lahti Aquan sivuilta löytyvästä linkistä. Vesihuoltoyhtiö hallinnoi ja vuokraa ylimmän kerroksen kokous- ja saunatiloja.

Lahti Aquan viestintäpäällikön Paula Nikulan mukaan yhtiö saa ajoittain kyselyitä, miten vesitornista avautuvia maisemia pääsee ihailemaan.

– 360-verkkokamera on vastaus kaupunkilaisten toiveisiin.

Verkkokameran avulla voi maisemien katselun lisäksi seurata esimerkiksi vuorokauden- ja vuodenaikojen vaihtelua. Valokuvanäkymän lisäksi kamera tuottaa valokuvauskierrosten välissä 360 asteen videopyörähdyksen.

Verkkopalvelun käyttäjät voivat muun muassa katsoa reaaliaikaista kuvaa tai kuva-arkistoa, valita ja vertailla kahden eri ajankohdan kuvia, tehdä timelapse-videon ja halutessaan jakaa valitun kuvan sosiaalisessa mediassa.

Käyttäjät voivat myös suurentaa kohteita kameran liukusäätimen avulla. Läheiset Juustilankadun kerrostalot onkin sumennettu piiloon liian uteliailta katseilta.