Päijät-Hämeessä kiristetään koronarajoituksia

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) rajoittaa korkeariskisiä yleisötilaisuuksia Päijät-Hämeessä. Järjestäjä voi kiertää rajoituksia ottamalla käyttöön koronapassin. Rajoitukset astuvat voimaan lauantaina 27. marraskuuta.

Korkeariskisiksi tapahtumiksi avi katsoo yhteislaulutilaisuudet ja tapahtumat, joissa on yleisöä seisomakatsomoissa.

Avin päätös rajoittaa sisätilojen seisomakatsomoiden henkilömäärän 20 henkilöön, jos heillä ei ole määritettyä istumapaikkaa. Istumapaikallisten katsomoiden henkilömäärää ei rajoiteta.

Katsomolla avi tarkoittaa tilaa, josta yleisö voi seurata esimerkiksi esitystä tai ottelua. Näin ollen päätös ei rajoita messuja.

Lahti harkitsee uusia koronarajoituksia rokottamattomille

Yhteislaulutilaisuuksissa tilaan saa ottaa enintään puolet tilan enimmäisosallistujamäärästä, jos osallistujia on yli 20 henkilöä. Päätös koskee myös istumapaikallisia tilaisuuksia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan yhteislaulutilaisuudet ovat koronaviruksen leviämisen kannalta korkeariskisiä tapahtumia.

Päätös koskee koko Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin aluetta. Rajoitukset ovat voimassa ensi lauantaista 27. marraskuuta alkaen 26. joulukuuta saakka.

Avin mukaan päätöstä valmisteltaessa pyydettiin asiantuntija-arvio Päijät-Hämeen sairaanhoitopiiriltä. Sairaanhoitopiiri olisi toivonut vielä laajempia kokoontumisrajoituksia, mutta avi ei vielä tässä vaiheessa todennut niitä välttämättömiksi.

Päijät-Sote: koronatilanne huonontunut selkeästi, sairaalatoiminta jo ylikuormittunutta

Ilmaantuvuus nousussa, tehohoidossa ei koronapotilaita

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut