Lahti mukana paraikaa käynnissä olevassa valmiusharjoituksessa – tarkoitus harjoitella poikkeusoloissa toimimista

ESS

Lahden kaupunki osallistuu 24.–25.11. järjestettävään HÄME21-valmiusharjoitukseen.

Kyseessä on neljän vuoden välein järjestettävä harjoitus, joissa viranomaiset harjoittelevat yhdessä yhteiskunnan häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa toimimista.

Tänä vuonna harjoituksen teema on väestönsuojelu. Tämä tarkoittaa ihmisten suojaamista tilanteessa, jossa Suomeen kohdistuisi aseellinen tai siihen rinnastettava konflikti. Lisäksi harjoituksessa keskitytään myös hybridivaikuttamisen eri ilmiöihin ja väestön siirtoon liittyviin kysymyksiin ja järjestelyihin. Tavoitteena on vahvistaa osallistujien organisaatioiden johtamista myös poikkeusoloissa, parantaa tilannetiedon jakamista sekä kehittää viestintää ja viranomaisyhteistyötä.

Lahden kaupungilta sisätiloissa tehtävään harjoitukseen osallistuu noin 20 henkilöä. Osallistujat ovat kaupungin johtoa ja teemaan liittyviä asiantuntijoita. Harjoittelua johtaa Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Harjoitukseen osallistuu samanaikaisesti Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen kuntia, aluehallintovirasto, poliisi, Yle, pelastuslaitos, puolustusvoimat ja eri yhtiöt. Yhteensä mukana on yli 30 eri toimijaa.

Harjoituksen suunnittelee ja toteuttaa aluehallintovirasto yhdessä alueen viranomaisten ja kuntien kanssa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut