Työttömien työnhakijoiden määrä väheni Päijät-Hämeessä viime vuodesta – eniten laskua Kärkölässä ja Hartolassa

Päijät-Hämeessä oli lokakuussa 1 869 työtöntä työnhakijaa vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömien määrä laski 14 prosenttia. Lokakuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli Päijät-Hämeessä kaikkiaan 11 888.

Lasku johtui etenkin lomautettujen määrän vähentymisestä.

Tiedot ovat peräisin Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Työttömien määrä väheni Päijät-Hämeessä eniten Kärkölässä ja Hartolassa. Kärkölässä työttömiä työnhakijoita oli 43 prosenttia ja Hartolassa 27 prosenttia viimevuotista vähemmän. Asikkalassa ja Hollolassa laskua tuli 20 prosenttia.

Päijät-Hämeen korkeimmat työttömyysasteet olivat lokakuun lopussa Lahden 14,6 prosenttia ja Heinolan 13,4 prosenttia. Koko Suomessa keskimääräinen työttömyysaste oli 9,8 prosenttia.

Ammattiryhmittäin työttömyys laski Kanta- ja Päijät-Hämeessä vuoden takaiseen verrattuna kaikissa muissa paitsi maanviljelijöiden ja metsätyöntekijöiden sekä sotilaiden ammattiryhmissä. Lasku oli nopeinta asiantuntijoilla ja erityisasiantuntijoilla.

Pitkäaikaistyöttömien eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleiden määrä kasvoi kuitenkin Hämeessä 48 prosenttia vuodentakaisesta. Päijät- ja Kanta-Hämeessä oli nyt 2 863 pitkäaikaistyötöntä enemmän kuin vuosi sitten.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut