Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Päijät-Sote: koronatilanne huonontunut selkeästi, sairaalatoiminta jo ylikuormittunutta

Koronatilanne on jälleen huonontunut selvästi, Päijät-Sote toteaa. Tartuntoja on viime viikon aikana todettu useissa alueen kunnissa poikkeuksellisen runsaasti. Viime viikolla uusia koronatartuntoja todettiin neljäsosa enemmän kuin edeltäneellä viikolla, yhteensä 309 tartuntaa. Myös testattavien määrä on kasvanut.

Päijät-Soten mukaan tämä ennakoi sairaalakuormituksen kasvua. Päijät-Soten toiminta on jo tällä hetkellä ylikuormittunutta. Leikkauksia tehdään 5–10 prosenttia vähemmän kuin normaalisti.

Myös tartunnanjäljitys on erittäin ruuhkautunut. Jäljityksen soittoa voi joutua odottamaan jopa neljä vuorokautta. Päijät-Sote pyrkii kuitenkin olemaan yhteydessä tartunnan saaneeseen vuorokauden sisällä positiivisen testituloksen valmistumisesta.

Sairaalassa on 11 koronapotilasta, joista yksi oli tehohoidossa. Sairaalahoitoon joutui viime viikolla yhdeksän koronapotilasta. Sairaalassa olevista potilaista kaksi kolmesta on rokottamattomia.

Koko väestön ilmaantuvuusluku on 263 ja rokottamattoman väestön 787.

Uusia tartuntoja jälleen paljon – ilmaantuvuusluku on nyt 263

80 prosentin rokotuskattavuus kahdesti rokotetuissa todennäköisesti saavutetaan tällä viikolla. Vähintään 12-vuotiaista kaksi rokotusta on saanut 79,8 prosenttia ja ensimmäisen rokotuksen yli 85 prosenttia.

Päijät-Sote toivoo päijäthämäläisten ottavan edelleen rokotuksia aktiivisesti, koska se on selvästi tehokkain tapa suojata terveydenhuoltoa ylikuormittumiselta. Rokotuskattavuus on edelleen maan keskiarvoa alhaisempi, vaikkakin toista rokotusta on otettu aiempaa vilkkaammin loma-marraskuun aikana Suomen keskiarvoon nähden.

Viime viikon tartuntatapauksista 72 prosentista saatiin selvitettyä tartunnan lähde. Kolmasosa tartunnoista oli peräisin samasta taloudesta. Ulkomailta tartunnan oli saanut yksi prosentti tapauksista.

Yksityisistä tapaamisista oli peräisin hieman useampi kuin joka kymmenes tartunnoista. Kouluista tai päiväkodeista oli peräisin 15 prosenttia tartunnoista.

Karanteeniin asetettiin 568 henkilöä.

Päijät-Hämeen koronakuolemista kolmannes tapahtunut viimeisen reilun kuukauden aikana – infektioylilääkäri kertoo syyn pahentuneeseen tilanteeseen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä palkkaa vanhuspalveluihin yli sata hoitajaa lisää – "Se on paljon. Voi olla, että kaikkia ei saada rekrytoitua", sanoo toimitusjohtaja Marina Erhola