Lahden valtuusto päättää ensi vuoden budjetista paraikaa käynnissä olevassa kokouksessaan – luvassa paljon puhetta ja äänestyksiä

Lahden kaupunginvaltuusto päättää maanantaina kaupungin ensi vuoden talousarviosta. Luvassa on jälleen vilkasta keskustelua kaupungin palvelutarjonnan painopisteistä, muutosesityksiä ja äänestyksiä.

Kaupunginhallituksen marraskuun alussa hyväksymä budjettiesitys on 21,6 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Vasemmistoliitto näkee epäkohtia Lahden budjettiesityksessä – "Strategisten linjausten vastaista sulkea liikuntapaikkoja"

Osa hallituskäsittelyssä esillä olleista, mutta äänestyksissä kaatuneista muutosesityksistä saattaa nousta uudelleen esille valtuustossa. Näitä ovat esimerkiksi esitykset Wellamo-opiston hinnankorotusten perumisesta, liikunta- ja kulttuuripalveluiden säästöjen puolittamisesta sekä siitä, että säästötoimet eivät koskisi liikuntapaikkojen aukioloa.

Myös budjetissa olevat viittaukset keskustavisioon ja erityisesti keskustan liikennesuunnitelmiin herättävät todennäköisesti keskustelua.

ESS.fi seuraa kello 9 käynnistyvän kokouksen etenemistä. Aamupäivällä ovat vuorossa ryhmäpuheenvuorot, joiden jälkeen käydään yleiskeskustelua talousarviosta. Iltapäivällä budjetti käydään läpi kohta kohdalta, jolloin myös käsitellään muutosesitykset.

Kello 9 alkavaa kokousta voi seurata suorana verkkolähetyksenä kaupungin sivuilla.

Lahden kokoomusryhmän esitys veroalesta tuli muille ryhmille täysin puskista – "Täysin populistinen ja edustaa holtitonta ja vastuutonta taloudenhoitoa"

Kaupunginhallitus osoitti 1,6 miljoonan euron lisämäärärahan – Lahti ei sittenkään vähennä opettajia

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut