Lahden torin luistinrata valmistuu viime hetkellä ennen joulukauden avajaisia

Lahden torin luistinrata on valmis lauantain aamupäivällä, kun torilla vietetään joulukauden avajaisia. Päähenkilönä on perinteiseen tapaan joulupukki.

Tekojääkenttää on jäädytetty pikku hiljaa, ja perjantaina iltapäivällä se sai viimeisen kerroksen. Varhain lauantaiaamuna jään pinta vielä hiotaan, jonka jälkeen se on valmis esiintyjien ja yleisön käyttöön.

Lauantain vastaiseksi yöksi on tosin luvattu vesisadetta, joka hidastaa jäätymistä. Silti ainakin tori-isäntä Timo Arasola oli perjantaina toiveikas.

Toriluistelu päättyy maaliskuun markkinoiden jälkeen.

Tekojääkenttä tehdään nyt ilmeisesti viimeisen kerran torille. Ensi vuonna sen paikka saattaa olla kisapuistossa, jolloin luistelualaakin on huomattavasti nykyistä enemmän.

Tekojääradan maksoi vuodesta 2017 lähtien viime vuoteen Lahti Energia-yhtiö. Vuonna 2020 yhtiö ilmoitti luopuvansa sponsoroinnista, jolloin vastuun kentästä otti kaupungin tapahtumayhtiö KOKO Lahti.

Tätä ihmettä et voi jättää marraskuun pimeydessä kokematta – Lahden Kirkkopuiston Väinö Hovilan puistotie muuttuu maagisesti hohtavaksi Lämpöiseksi poluksi, kuuntele podcast

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut