Päijät-Hämeen lääkäreiltä vakava vetoomus rokottamattomille: ottakaa rokote, tärkeät leikkaukset vaarassa

Rokottamattomat saavat koronataudin vääjäämättä jossain vaiheessa, sanovat lääkärit. Anu Kiljunen

Kari Anttinen

Päijät-Hämeen Lääkäriseura vetosi torstai-iltana rokottamattomiin asukkaisiin, jotta nämä ottaisivat koronarokotteen. Lääkäriseura on huolestunut koronavirusepidemian neljännestä aallosta, jossa tartuntojen määrä on jälleen ennätyskorkealla ja sairaalahoidon tarve on merkittävästi kasvanut.

Tehohoitoa vaativat potilaat kuormittavat sairaaloita, joten suunniteltuja syöpä- ja sydänleikkauksia joudutaan siirtämään jatkohoitokapasiteetin rajallisuuden vuoksi. Vaikka pääosa vakavasti sairastuneista on ollut iäkkäämpiä, on sairaala- ja tehohoidossa myös nuoria.

Uudet sairaalahoitoa vaativat potilaat ovat olleet pääsääntöisesti rokottamattomia. Päijät-Hämeen alueella rokotuskattavuus on muuta Suomea heikompi, vaikka rokotesuoja on helppo hankkia ja rokotukset ovat maksuttomia, huomauttaa Lääkäriseura.

Lääkäreiden mukaan rokotukset ovat osoittautuneet tehokkaiksi ja turvallisiksi, sillä niiden sivuvaikutukset ovat harvinaisia ja yleensä lieviä.

Koronaviruksen tarttuvuus on niin suuri, että rokottamaton henkilö tulee vääjäämättä saamaan taudin, muistuttaa Lääkäriseura vetoomuksessaan.

Aiheeseen liittyvää

  1. Lahden Steinerkoulu suljettiin koronatapausten vuoksi – myös muissa lahtelaiskouluissa ja päiväkodeissa on huolestuttava tilanne rokottamattomissa ikäluokissa
    18.11.2021 16:50
  2. 18.11. koronatilanne Päijät-Hämeessä: Koronatartuntojen määrä karkasi kasvuun – lisää uusia kuolemantapauksia
    18.11.2021 8:50

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut