Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Päijät-Hämeen lääkäreiltä vakava vetoomus rokottamattomille: ottakaa rokote, tärkeät leikkaukset vaarassa

Päijät-Hämeen Lääkäriseura vetosi torstai-iltana rokottamattomiin asukkaisiin, jotta nämä ottaisivat koronarokotteen. Lääkäriseura on huolestunut koronavirusepidemian neljännestä aallosta, jossa tartuntojen määrä on jälleen ennätyskorkealla ja sairaalahoidon tarve on merkittävästi kasvanut.

Tehohoitoa vaativat potilaat kuormittavat sairaaloita, joten suunniteltuja syöpä- ja sydänleikkauksia joudutaan siirtämään jatkohoitokapasiteetin rajallisuuden vuoksi. Vaikka pääosa vakavasti sairastuneista on ollut iäkkäämpiä, on sairaala- ja tehohoidossa myös nuoria.

Uudet sairaalahoitoa vaativat potilaat ovat olleet pääsääntöisesti rokottamattomia. Päijät-Hämeen alueella rokotuskattavuus on muuta Suomea heikompi, vaikka rokotesuoja on helppo hankkia ja rokotukset ovat maksuttomia, huomauttaa Lääkäriseura.

Lääkäreiden mukaan rokotukset ovat osoittautuneet tehokkaiksi ja turvallisiksi, sillä niiden sivuvaikutukset ovat harvinaisia ja yleensä lieviä.

Koronaviruksen tarttuvuus on niin suuri, että rokottamaton henkilö tulee vääjäämättä saamaan taudin, muistuttaa Lääkäriseura vetoomuksessaan.