Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Itä-Hämeessä kahden viikon aikana 53 tartuntaa – Heinolassa tilanne huonontunut etenkin alakouluissa

Alakouluikäiset tulisi testata matalalla kynnyksellä, kaupunki muistuttaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi keskiviikkona, että Suomessa raportoitiin kahden viime viikon aikana noin 11 000 koronatartuntaa, mikä on yli 3 100 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Tartuntojen määrä kasvaa edelleen myös Itä-Hämeessä. Kahden viime viikon aikana alueen kunnissa on todettu yhteensä 53 koronavirustartuntaa. Eniten uusia tartuntoja on todettu Heinolassa, yhteensä 26. Joutsassa tartuntoja on todettu 11, Sysmässä 10 ja Hartolassa kuusi.

Pertunmaalla uusia tartuntoja ei ole kirjattu, ja Luhangassa tartuntoja on todettu edelleen koko pandemian aikana alle viisi eli tietoja mahdollisista tuoreista tartunnoista ei ole saatavilla.

Alueen tilanne heijastuu muun muassa Heinolan alakouluihin, joissa koronavirustilanne on heikentynyt viimeisen kahden viikon aikana huomattavasti.

Heinolan kaupunki kertoo, että usealla koululla on todettu positiivia koronavirustapauksia ja oppilaita on asetettu niin karanteeniin kuin etäopetukseenkin. Huoltajia pyydetään tarkkailemaan lasten vointia. Mikäli lapsella ilmenee hengitystieinfektion oireita, tulisi lapsen kanssa hakeutua matalalla kynnyksellä koronavirustestiin.

Heinolan kaupunki ei enää tiedota verkkotiedotteissaan yksittäisistä koronatartuntatapauksista. Varhaiskasvatuksen ja koulujen osalta tiedotus koteihin tapahtuu Wilma-palvelun kautta.

Koko maassa kaksi koronarokotetta oli keskiviikkoon mennessä saanut 80,6 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä.

Itä-Hämeessä kattavuus jää vielä alle 80 prosentin Luhangassa, missä vasta 73,2 prosenttia yli 12-vuotiaista on saanut kaksi koronarokotetta. Korkein rokotuskattavuus on Itä-Hämeen osalta edellisten viikkojen tapaan Sysmässä, missä yli 12-vuotiaista on rokotettu kahteen kertaan 83,6 prosenttia.

Heinolassa rokotekattavuus kahden rokotteen osalta on 82,7 prosenttia, Hartolassa 81,1 prosenttia, Joutsassa 80,5 prosenttia ja Pertunmaalla 80,1 prosenttia.

Yhden rokoteannoksen oli puolestaan keskiviikkoon mennessä koko maassa saanut 86,2 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Itä-Hämeen kunnista suhteellisesti eniten yli 12-vuotiaita on rokotettu Pertunmaalla, missä rokotekattavuus ensimmäisen rokotteen osalta on peräti 87,5 prosenttia. Sysmässä yli 12-vuotiaista on rokotettu kertaalleen 87,2 prosenttia, Joutsassa 86,9 prosenttia, Heinolassa 86,8 prosenttia, Hartolassa 84,4 prosenttia ja Luhangassa 81,9 prosenttia.

Kolmannen rokoteannoksen on saanut koko maassa kolme prosenttia 12 vuotta täyttäneistä.