Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lapsen oikeuksien viikkona järjestetään monenlaista tekemistä Lahdessa – luvassa esimerkiksi nukketeatteria, konsertti pienille sekä lastenkulttuurifoorumi

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään tällä viikolla. Kansallisena teemana on lapsen oikeus hyvään kohteluun. Viikko näkyy yhteisenä tekemisenä Lahden toiminnoissa, kaupunki tiedottaa.

Varhaiskasvatuksen ja peruskoulujen keskustelu- ja oppituokioissa hyödynnetään valtakunnallisen viikon yhteisiä oppimateriaaleja. Varhaiskasvatuksessa muun muassa musisoidaan ja keskustellaan ystävyydestä, tunteista ja lasten mielipiteistä, tiedotteessa kerrotaan. Lapset pääsevät vaikuttamaan viikon tekemisiin ja retkikohteisiin.

Esimerkiksi Asemantaustan päiväkodin lapset taas tekevät päiväretken perhepuistoon ja leipovat kakun. Perhepäivähoidossa syyskisataan ja tehdään majanrakennusretki metsään. Lapset saavat myös osallistua viikon ruokailun suunnitteluun.

Ahtialan, Harjun ja Salpausselän kouluissa taas tehdään lasten oikeuksiin sekä kierrätykseen liittyviä rastitehtäviä.

Sirkus Efektos jatkaa esityksiään –  kiertää esiintymässä ulkona kouluissa Lahdessa

Lahden kaupunginkirjastossa teemaa käsitellään kirjanäyttelyssä, satutuokioissa sekä Leppäkerttu Pilkuton -nukketeatteriesityksessä. Esitystä voi katsella Kärpäsen kirjastossa ja pääkirjastossa sekä maksuttomana striiminä.

Wellamo-opistossa on tarjolla lasten ja aikuisten yhteisiä jouluisia askartelukursseja. Opisto myös julkaisee koko perheelle sopivia kuvataiteen ja liikunnan tehtäviä.

Teatterissa on muun muassa Joulusirkus-esityksiä. Sinfonia Lahden Avain hukassa -lastenkonsertti on viikon aikana katsottavina maksutta esimerkiksi orkesterin nettisivuilla. Puolisen tuntia kestävän konsertin ikäsuositus on yli 4-vuotiaille.

Tiistaista perjantaihin järjestetään myös osallistuvan budjetoinnin alueellisia kehittämistyöpajoja, joissa keskustellaan muun muassa lapsia ja nuoria koskevista ideoista.

Lapsen oikeuksien viikko huipentuu Valtakunnalliseen lastenkulttuurifoorumiin, joka järjestetään tänä vuonna Lahdessa. Tapahtuma järjestetään Sibeliustalolla ja Malskilla tiistain ja keskiviikon aikana.

Foorumin teemana on ympäristöystävällinen lastenkulttuuri ja taidekasvatus, tiedotteessa sanotaan.

Foorumin järjestämisestä vastaavat Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ja Lastenkulttuurikeskus Efekti.

"Erittäin hiljaista on ollut" – päijäthämäläiset lastenkulttuurin tekijät kärsivät yhä koulujen koronarajoituksista