Kolme miestä vangittiin epäiltyinä ihmiskaupasta Päijät-Hämeessä

Kolme miestä vangittiin ihmiskaupasta epäiltyinä perjantaina Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Miehet ovat iältään 31-, 33- ja 48-vuotiaat.

Epäillyt rikokset on tehty Päijät-Hämeessä, mutta tarkempaa paikkaa tai tekoaikaa ei kerrota. Poliisi on hyvin vaitonainen rikosepäilystä.

Esitutkintaan liittyvät tiedot ovat julkisuuslain perusteella salassapidettäviä, joten poliisi ei voi sen tarkemmin kertoa asiasta, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kiiskinen Hämeen poliisista.

Syyte on nostettava tammikuun loppuun mennessä.

Ihmiskauppa on vakava rikos, josta tuomitaan vankeutta vähintään neljä kuukautta ja enintään kuusi vuotta. Kyseessä on hyväksikäyttö, jossa tekijä pyrkii saamaan taloudellista hyötyä alistamalla uhria eri keinoin.

Ihmiskaupan uhri on usein heikossa asemassa oleva ihminen, joka on tekijästä riippuvainen. Hänet voi olla alistettu esimerkiksi seksuaaliseen hyväksikäyttöön tai pakkotyöhön. Taloudellisen hyödyn tavoittelu ei kuitenkaan ole ehtona rikoksen tunnusmerkistön täyttymiselle.

Joskus ihmiskaupan uhri on voinut aluksi suostua mukaan toimintaan vapaaehtoisesti mutta joutunut myöhemmin hyväksikäytetyksi. Olennaista on tosiasiallinen vapaus päättää asioistaan. Mikäli tällaista vapautta ei ole, teko saattaa olla ihmiskauppaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut