Vasemmistoliitto näkee epäkohtia Lahden budjettiesityksessä – "Strategisten linjausten vastaista sulkea liikuntapaikkoja"

Elisa Lientola johtaa Lahdessa vasemmistoliiton valtuustoryhmää. Sami Lettojärvi
Vili Uuskallio

Vili Uuskallio

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä toivoo useita muutoksia Lahden ensi vuoden talousarvioon. Ryhmä pitää ongelmallisina esimerkiksi liikunta- ja kulttuuripalveluihin kaavailtuja leikkauksia.

Liikunnan ja kulttuurin vastuualueelle on kaupunginhallituksen talousarvioehdotuksessa varattu noin 450 000 euroa vähemmän kuin palveluihin arvioidaan käytettävän tänä vuonna.

Vasemmistoliiton mielestä on kaupungin strategisten linjausten vastaista sulkea liikuntapaikkoja tai heikentää kaupunginmuseon toimintaedellytyksiä.

Ryhmä pitää epäkohtana myös Wellamo-opiston hintoihin kaavailtua 15 prosentin korotusta.

– Hintojen nosto ei edistä omatoimisen oppimisen ja hyvinvoinnin edellytyksiä, vasemmistoliiton ryhmä toteaa kannanotossaan.

Vasemmistoliitto katsoo myös, ettei talousarviossa ole huomioitu varhaiskasvatuksen kasvaneita palvelusetelikustannuksia.

– Tiedossa on vähintään 1,4 miljoonan euron vaje kuluvan vuoden perusteella, ryhmä ennakoi.

Vasemmistoliitolla ei ole edustajaa kaupunginhallituksessa, joka päätti omasta budjettiesityksestään 2. marraskuuta. Kaupunginvaltuusto käsittelee talousarviota 22. marraskuuta.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut