Baritonit kostavat Lahden kaupunginteatterin Aino-näyttämöllä

Osku Ärilä ja Panu Kangas juonivat kostoa Lahden kaupunginteatterissa vierailevassa musiikkikomediassa. Harri Knuuttila
Ilkka Kuosmanen

Ilkka Kuosmanen

Suomalaisissa teatteripiireissä on puhuttu paljon naisnäyttelijöiden kokemasta ikäsyrjinnästä. Kun nainen tulee tiettyyn ikään, isot roolityöt loppuvat kuin seinään, oletettavasti.

Vähemmän tunnettua on baritonien kohtaama työsyrjintä. Tähän ongelmaan pureutuu Panu Kankaan ja Osku Ärilän musiikkikomedia Baritonien kosto, joka saa Lahden ensi-iltansa Lahden kaupunginteatterin Aino-näyttämöllä torstaina.

Panu Kangas toimii myös esityksen tuottajana. Hänen mukaansa fakta on se, että kovaa ja korkealta laulavat sankaritenorit nappaavat musikaaleissa mehukkaimmat miesroolit.

Teatteri Vanhan Jukon väki saa etsiä itselleen uutta päälle pantavaa

Kankaan mukaan "kostokomedia" perustuu vahvasti hänen ja Ärilän omakohtaisiin kokemuksiin: muutamaa millimetriä liian pitkät äänihuulet ovat muodostuneet esteeksi merkittävälle musikaaliuralle.

– Baritonien tehtäväksi jää vanhusten ja avustajien esittäminen, Kangas summaa näytelmän tiedotteessa.

Baritonien kostossa seurataan Oskun ja Panun yritystä nostaa matalaääniset laulajat edes hetkeksi parrasvaloihin. Esityksen käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Anna-Maija Ihander.

– Kokonaisuudesta tuli veijarimainen road trip -henkinen tarina, jonka aikana baritonikaverukset etsivät ratkaisua äänensä rajallisuuteen, Kangas luonnehtii.

Eräänlaisena kiintiötenorina mukaan on otettu Jukka Nylund, joka on myös säveltänyt esityksen musiikit.

Baritonien koston kantaesitys oli syyskuussa musiikkiteatteri Kapsäkissä Helsingissä. Näytelmällä on kolme esitystä Lahden kaupunginteatterissa.

Hollo ja Martta -tapahtuma keräsi 4 200 katsojaa

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut