Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Näitkö tämän siilin, pelasta se näin!

Lahden Liipolassa hämmästeltiin perjantaina iltapäivällä siiliä, joka käveli hankien keskellä pyörätietä pitkin. Siilien pitäisi olla vielä tähän aikaan vuodesta talvihorroksessa, mutta tämä yksilö oli jostakin syystä hereillä. Se ei pärjää pakkasessa ja siilien ystävä Tiina Kinnunen painottaa, että siili pitäisi ehdottomasti nyt ottaa kiinni ja saada lämpimään.

- Jos siili vielä löytyy, se pitää tuoda sisälle ja laittaa pahvilaatikkoon, jossa on sanomalehtipaperia ja pyyhe. Lisäksi tarvitaan ehdottomasti lämpöpulloja. Ne voivat olla limsapulloja, joiden sisälle laitetaan lämmintä vettä. Pullot laitetaan siilin viereen, jotta sen lämpötila saadaan kohoamaan.

Lisäksi siilille tulee tarjota ruokaa. Sille on parasta kissanruoka sekä vesi.

Pahvilaatikko kannattaa laittaa rauhalliseen paikkaan, jossa perheen kotieläimet eivät pääse sen luo.

Tiina Kinnusen mukaan pitää selvittää, miksi siili on lähtenyt talvipesästään. Se on voinut esimerkiksi mennä rikki tai kastua. Yksi vaihtoehto on se, että siili on alipainoinen ja se on herännyt horroksesta etsimään ruokaa.

Tiina Kinnunen toivoo siilin löytäjän ottavan häneen yhteyttä numeroon 040 717 3222. Kinnunen lupaa antaa hoitoneuvoja ja auttaa myös siilin saamiseksi tarvittaessa eläinlääkäriin.