Aleksanterinkadun kulkijamäärät putosivat huomattavasti viime vuodesta Lahdessa

Kulkijamäärät Lahden Aleksanterinkadulla ovat laskeneet huomattavasti viime vuodesta. Lahti Cityn mukaan Aleksanterinkadun mittarit osoittavat, että viime vuoden elokuussa kadulla oli yli 50 000 kulkijaa enemmän kuin tämän vuoden elokuussa.

Sekä syys- että lokakuussa kulkijoita on ollut noin 10 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Syyksi Lahti City arvioi koronapandemian hetkellistä hellittämistä viime kesänä.

Kulkijalaskureiden mukaan vilkkaimmat päivät Lahden keskustassa ovat olleet tänä vuonna perjantai lokakuun 1. päivä, syyskuun markkinapäivä sekä 4. syyskuuta järjestetty Yhen illan juttu -tapahtumapäivä.

Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden määrää laskevat mittarit sijaitsevat Aleksanterinkadun etelä- ja pohjoispuolella. Kulkijamääriä voi seurata verkossa.

Lahden keskustan liikennesuunnitelma Liisu herättää yrityksissä huolta siitä, miten käy autoilevien asiakkaiden – keskusta-asukas ja entinen kaupunginvaltuutettu kommentoi keskustan aiempaa liikennesuunnittelua: "Aleksi yksisuuntaisena on kalpea versio siitä, että katu olisi suljettu yksityisautoilulta kokonaan"

Kivijalkaliikkeet pitävät pintansa Lahden keskustassa

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut