Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Valkea rouva, rampa tyttö, huivipäinen mummo ja salaperäinen palvelija – Päijät-Hämeen kartanoiden kummituksissa vahva naisenemmistö

Päijäthämäläisissä kartanoissa ja niiden liepeillä on erilaisten rajatiedon tarinoiden perusteella vähintäänkin toistakymmentä aktiivisesti toimivaa kummitusta. Heistä suurin osa on naisvainajia eikä kaikkien näkeminen enteile pelkästään hyvää.

Päijät-Hämeen kartanoiden mailla on vuosisatojen saatossa vaikuttanut sellainen määrä väkeä, että olisi suorastaan ihme, jos heidän vaiheistaan ei olisi jäänyt jäljelle yhtään kummitusta tai ainakin kummitustarinaa. Kartanoiden asukkaille kun on kautta historian tupannut sattumaan ja tapahtumaan kaikenlaista.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 6 kk 5,90 €/kk Tilaa 2 kk 15 €/kk

Tilaajana saat enemmän

  • Tilaajana saat monipuolista luettavaa vuoden jokaisena päivänä. Tarkista paikalliset puheenaiheet ja lue kiinnostavimmat juttumme jatkuvasti päivittyvästä ESS.fi-verkkopalvelusta. Tee tilaus ja valitse juuri sinulle sopivin tapa lukea.