Pitkäaikaistyöttömyys hellitti hieman Lahdessa

Suurimpien kaupunkien työttömyysaste oli syyskuun lopussa edelleen korkein Lahdessa. Agata Anttonen

ESS

Pitkäaikaistyöttömien määrä laski Lahdessa hieman elo–syyskuussa. Tieto on tervetullut, sillä alkuvuonna heidän määränsä kasvoi selvästi.

Pitkäaikaistyöttömiä oli Lahdessa syyskuussa 4 107 eli 1 365 enemmän kuin syyskuussa vuosi sitten. Elokuusta määrä laski 29:llä.

Suurimpien kaupunkien työttömyysaste oli syyskuun lopussa edelleen korkein Lahdessa, 14,9 prosenttia. Vuoden alusta työttömyysaste on kuitenkin laskenut 3,4 prosenttiyksikköä ja vuodentakaisesta 1,3 prosenttiyksikköä.

Lahdessa oli syyskuussa 8 296 työtöntä työnhakijaa.

Nuorisotyöttömien eli alle 25-vuotiaiden työttömyysaste oli Lahdessa syyskuussa 19,5 prosenttia ja sekin oli suurten kaupunkien korkein. Toiseksi eniten nuorisotyöttömiä oli Jyväskylässä (16,5) ja vähiten Espoossa, 9,7 prosenttia.

Ulkomaalaisten työttömyysaste oli syyskuussa korkein Joensuussa (34,5 prosenttia), mutta kauas ei siitä Lahdessa jääty (31,4). Tampereella ulkomaalaisten työttömyysaste oli suurista kaupungeista matalin eli 21,1 prosenttia.

Lomautettuja oli Lahdessa syyskuussa 549. Heidän määränsä on laskenut edellisvuodesta selvästi, yli 800:lla. Uusia avoimia työpaikkoja oli kaupungissa syyskuussa lähes 2 000, lähes tuhat enemmän kuin edellisvuonna.

Lomautettujen määrän reipas lasku näkyy Päijät-Hämeen tilastoissa, pitkäaikaistyöttömien tilanne ei helpota

"Vuoden aikana 1–2 isoa voittoa" – elinvoima- ja työllisyysjaostoa johtava Milla Bruneau ennakoi Lahdelle hyviä yritysuutisia

Työvoimapulasta kärsivien ammattien määrä kasvoi Hämeessä – näille tekijöille on nyt kysyntää

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut