23.10. koronatilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä laski taas, yksi koronakuolema lisää

ESS

Päijät-Soten alueella varmistui perjantaina 30 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on 11 koronapotilasta. Tehohoidossa on nyt yksi potilas.

Päijät-Soten alueelle kirjattiin jälleen uusi koronaviruksesta johtuva kuolemantapaus. Alueella on nyt kuollut koronaviruksen seurauksena 26 henkilöä.

Kaikkiaan Päijät-Soten alueella on varmistettu koko koronavirusepidemian aikana 5 844 koronavirustartuntaa. Näytteitä on otettu 190 547, joista viimeisen seitsemän vuorokauden aikana positiivisia on ollut 7,8 prosenttia.

Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 260. Se on lievässä laskussa.

Lauantaihin mennessä 83,8 prosenttia vähintään 12-vuotiaista Päijät-Soten alueen asukkaista oli saanut ensimmäisen koronarokoteannoksen. Toisen annoksen oli puolestaan saanut 76,0 prosenttia vähintään 12-vuotiaista.

Päijät-Soten Rokotehaaste-kampanja on sujunut hyvin, sillä sen ensimmäinen tavoite täyttyi perjantaina. Tarkalleen kerran rokotettuja on nyt 15 887.

Seuraavana tavoitteena kampanjassa on, että tehosterokotettujen määrä yltää 80 prosenttiin koko väestöstä Päijät-Soten alueella. Tällä hetkellä kaksi rokotusta saaneita on 67,5 prosenttia koko väestöstä Päijät-Soten alueella.

Juttua päivitetty 23.10. kello 14.35 rokotustiedoilla ja kuolemantapauksella.

Tartuntamäärässä hieman laskua, tehohoidossa ei tällä hetkellä yhtään koronapotilasta

Kolmannen koronarokotuksen ajanvaraus avautuu Päijät-Soten alueella tällä viikolla – tarkista, onko sinulla oikeus rokotteeseen, muista myös tarvittava rokotusväli

Aiheeseen liittyvää

  1. Kuinka saada koronatodistus, jos ei käytä Omakantaa? Näin Päijät-Sote ohjeistaa
    20.10.2021 19:30

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut