Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

IS: Heinolalainen teollisuusneuvos Keijo Kopra on saanut syytteen törkeästä veropetoksesta

Heinolalainen teollisuusneuvos Keijo Kopra on saanut syytteen törkeästä veropetoksesta, kertoo Ilta-Sanomat.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus käsittelee veropetosjuttua 26.–27.10. Jutun syyttäjänä toimii erikoissyyttäjä Riitta Partia Etelä-Suomen syyttäjäalueelta.

Partia ei kerro edessä olevan syytteen sisältöä IS:lle. Hän kuitenkin mainitsee, että jo osittain vanhan jutun tutkintaa on jatkettu, ja uusia asioita on noussut esille.

IS:n mukaan jutussa on kyse ainakin Kopran Sveitsiin perustamista tileistä, jotka ovat jääneet häneltä mainitsematta veroilmoitusta tehtäessä. Versowoodin omistajiin kuuluvalla Kopralla, 79, oli verottajalta salattuja talletuksia ainakin kahdessa sveitsiläisessä pankissa.

Tapahtumat koskevat vuosia 2011–2016. Asia oli syyttäjän käsissä jo kerran aiemmin, mutta syyttäjä teki tuolloin syyttämättä­jättämis­ratkaisun. Apulaisvaltakunnansyyttäjä päätti kuitenkin, että syyte nostetaan.

Kopra vetosi muistamattomuuteensa poliisikuulustelussa 2017. IS kertoo, että Kopra ilmoitti myöhemmin oma-aloitteisesti salaamansa 140 000 euron pääomatulot verottajalle ja maksoi niistä noin 25 000 euron verot.

IS:n tietojen mukaan muutaman vuoden takainen salattu summa on kasvanut uusien tutkimusten myötä huomattavasti. Kopra ei halunnut kommentoida asiaa Ilta-Sanomille.