Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Syksy vaihtuu kevääseen – Nastolan sote-keskuksen väistötilat viivästyvät kuukausilla

Nastolan sosiaali- ja terveyskeskuksen väistötilojen valmistuminen viivästyy Lahdessa useilla kuukausilla. Alunperin tilat piti luovuttaa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymälle marraskuussa.

Hankkeen viivästymiseen on toimittajan ilmoituksen mukaan vaikuttanut muun muassa rakennuslupaprosessin odotettua pidempi kesto. Puunkaato ja maanrakennustyöt on voitu aloittaa vasta rakennusluvan saannin jälkeen.

Myös maailmanlaajuinen komponentti- ja rakennustarvikepula on haitannut hanketta, samoin koronan aiheuttamat viivästykset elementit valmistavalla tehtaalla.

Päijät-Sote kertoo neuvotelleensa väistötilojen toimittajan kanssa toimista, joilla viivästyminen ja siitä aiheutuvat haitat asiakkaille ja henkilökunnalle pyritään minimoimaan.

Maanrakennustyöt tontilla ovat alkaneet ja elementtimoduulit on tarkoitus saada asennettua marraskuun loppuun mennessä. Sen jälkeen alkaa sisätilojen valmistelu. Sen arvioitu kesto viranomaistarkistuksineen on noin kolme kuukautta, eli kohde valmistuu ensi helmikuun loppuun mennessä.

Tavoitteena on palvelujen siirtyminen väistötiloihin kokonaisuudessaan maaliskuun aikana, kertoo Päijät-Sote.

– Uusien tilojen valmistumiseen saakka Nastolan alueen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tuotetaan tämänhetkisessä laajuudessa nykyisen sote-keskuksen tiloissa, sanoo hallinnollinen asiantuntijaylilääkäri Petteri Jyrkinen yhtymän tiedotteessa.

Lahti torjuu tylysti maksajan roolinsa Nastolan sote-keskuksessa – "Tämä on investointina mahdoton ajatella"