Haluaisitko kodistasi mahdollisimman ilmastoystävällisen? Suomen ensimmäinen käytäntöön pureutuva ilmastoystävällisen rakentamisen opas julkaistiin Lahdessa

Hiilijalanjäljen pienentämisen ei tarvitse olla vaikeaa ja kallista.

Oman talon rakentamisessa voi ottaa huomioon hiilijalanjäljen monin tavoin. Sami Lettojärvi

ESS

Lahti on julkaissut hiilineutraalin rakentamisen oppaan pientalorakentajille. Opas on Suomen ensimmäinen käytännöllinen ilmastoystävällisen rakentamisen opas, Lahden kaupunki tiedottaa.

Oppaassa kerrotaan ilmastoystävällisen rakentamisen käsitteistä ja faktoista. Se myös esittelee keinoja, joilla omakotitalorakentaja voi vaikuttaa tulevan kotinsa hiilijalanjälkeen.

Oppaan on toteuttanut Hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskus, joka pyrkii uudistamaan rakentamisen tapoja.

– Vähähiilisyysopastus on toistaiseksi liikkunut tutkimustasolla ja tiekarttojen laatimisessa. Päivitämme opasta sitä mukaa, kun uutta tietoa karttuu, Hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskuksen hankejohtaja Juhani Pirinen kertoo tiedotteessa.

Opas muistuttaa, ettei hiilijalanjäljen pienentämisen tarvitse olla kallista tai vaikeaa. Hiilijalanjäljen pienentämisellä voi vähentää myös asumisen kustannuksia.

Tiedotteen mukaan rakennettu ympäristö aiheuttaa kolmanneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä, joten rakentamisen hiilijalanjäljellä voi hillitä merkittävästi ilmastonmuutosta.

Lahden tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuonna 2025.

Oppaaseen voi tutustua täällä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut