Meidän juttu | Lahden lähimmäispalvelun Niittykestien kesä huipentui juhliin

Mukkulan palstalla oli 27.9. Niittokestit. Hanhien kuuluvaääniset ylilennot ja heinäsirkat säestivät pientareella. Kukkaniitty niitettiin Hilkan sirpillä. Saimme vieraita Mintelin hevostoiminnasta. 19-vuotias Timppa-poni sopi hyvin seuraamme. Pirkko- ja Reetta-kanat ihastuttivat ja kuopsuttivat niittyä.

Paikalla olijat herkuttelivat Toinin karjalanpiirakolla. Niitä myös aloittelija ummisti, tavoitteenaan rypyttää joskus kuin ”Singerin kone”. Hyvään ryppyyn pääseminen voi tosin viedä noin 70 vuotta. Kyytipojaksi Elinan maukasta munavoita ja erinomaista Ellin keittämää kahvia ja teetä. Ympäristöä kunnioittaen monella oli mukana emalimuki.

Kukkia niityltä ja viljelylaatikoista päätyi maljakoihin kotona. Juhlien mentyä valkoinen perhonen etsi kukkaa niitokselta.

Niittykestejä oli kesällä Kiveriössä, Paavolassa ja Mukkulassa. Ulkoilmassa kohdattiin ikätovereita puutarhassa, Lahden Ympäristöpajan Paju-ryhmän auttaessa raskaimmissa töissä. Kiitos osallisille!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut