Muistatko Lahden toriparkkityömaan? Myös kaupungintalon työmaa-aitoihin tulee taidetta

Lahden toriparkkityömaan aitoja elävöitettiin taannoin taiteella ja mainoksilla. Arkisto/Katja Luoma

ESS

Lahden kaupungintalon työmaa-aitoja elävöittää pian maalaustaide. Vielä lokakuun aikana valmistuvat teokset ovat kaupungin mukaan osa pilottia, jolla pyritään siistimään työmaa-aitojen ilmettä yleisemminkin.

Taide sijoittuu kaupungintalon puiston ja Mariankadun puoleisiin aitoihin. Teokset toteutetaan kierrätetyille vaneriaidoille, joiden pohjamaalaus on käynnissä.

Lahden kaupungintalon perusparannus etenee aikataulussa – kurkista aidatun alueen ovien sisäpuolelle

Kaupungintalon puiston puoleisen teoksen Aaltoovaa toteuttavat Kauno ry:n JLoisto ja Miss Kompro. Mariankadun puolelle teoksen Matka toteuttavat nuorten toimintaryhmä Inspis Lahden Juuso Haverinen ja Sofia Hillberg.

Inspis oli aikoinaan mukana elävöittämässä Lahden toriparkkityömaata. Neljä sen työllistämää nuorta maalaria taiteili työmaan aitaan 18 metriä pitkän taideteoksen.

Kaupungintalo työmaa-aitojen taidepilotti toteutetaan vuosina 2021–2023 siten, että teokset vaihtuvat ensi vuoden keväällä ja syksyllä. Teoksia valmistuu pilotin aikana yhteensä kuusi.

Lahden kaupungintalon väistötilat nousivat Fellmanniaan – "Tähän taloon muodostuu jo se työyhteisö, joka muuttaa aikanaan peruskorjattuun rakennukseen"

Lahti tekee työmaa-aitamanuaalin, jonka avulla rakennustyömaiden aitaratkaisuja pyritään siistimään. Siinä kerrotaan kuinka aitoihin voi hankkia taidetta ja mitkä värit luovat yhtenäistä kaupungin ilmettä.

Käyttöopas valmistuu loppuvuodesta ja se julkaistaan kaupungin verkkosivuilla. Se otetaan käyttöön ainakin keskusta-alueella.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut