Päijät-Soten kausi-influenssarokotusten ajanvaraus avautuu – "Rokotus paitsi vähentää influenssaan sairastumisen riskiä myös vähentää terveydenhuollon kuormitusta koronaepidemian aikana"

Kausi-influenssarokotusten ajanvaraus avautuu 25.10. Kuvituskuva. Sami Lettojärvi

ESS

Päijät-Soten kausi-influenssarokotusten ajanvaraus avautuu maanantaina 25.10. Rokotuksia saa tänä vuonna Päijät-Soten alueella pääosin ajanvarauksella sote-keskuksissa, Triossa, neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Ajanvaraus Päijät-Soten nettisivuilla avautuu kello 10. Tiedotteen mukaan maksuttoman kausi-influenssarokotuksen saavat henkilöt, jotka kuuluvat riskiryhmään tai joiden läheinen kuuluu vakavalle influenssalle erityisen alttiiden riskiryhmään.

Influenssan riskiryhmään kuuluvat alle 7-vuotiaat, 65-vuotta täyttäneet sekä henkilöt, joilla on yleistä terveydentilaa alentava pitkäaikaissairaus tai lääkitys. Lisäksi raskaana olevat ja alle kuuden kuukauden ikäisen vauvan vanhemmat saavat maksuttoman kausi-influenssarokotuksen. Influenssarokotus tulee uusia vuosittain.

Päijät-Sote suosittelee kolmatta koronarokotusannosta yli 60-vuotiaille – aikaa ei vielä pysty varaamaan

Mikäli ei ole oikeutettu maksuttomaan influenssarokotteeseen, reseptin voi pyytää omasta sote-keskuksesta ja saapua rokotteen kanssa sote-keskusten influenssarokotuspisteisiin ajanvarauksella tai Trion rokotuspisteelle ilman ajanvarausta.

– Rokotus paitsi vähentää influenssaan sairastumisen riskiä myös vähentää terveydenhuollon kuormitusta koronaepidemian aikana, tiedotteessa todetaan.

Kausi-influenssarokotuksen saa ilman ajanvarausta marraskuun alusta lähtien Lahden Trion rokotuspisteeltä maanantaista perjantaihin kello 8–14.

Päijät-Sote muistuttaa, että sote-keskuksissa ja Triossa on mahdollista saada samalla asiointikerralla myös koronarokote.

Rokotukseen ei saa saapua, jos on kuumetta tai hengitystie- tai vatsaoireita.

Näkyykö syksyn flunssakausi koronatestauksen kasvuna?

Kausi-influenssarokotuksia annetaan Päijät-Soten mukaan kaikille ikäryhmille myös normaalien tarkastuskäyntien yhteydessä. Mikäli loppuvuoden aikana on tiedossa käynti sairaanhoitajan vastaanotolla tai neuvolassa, erillistä rokotusajanvarausta rokotukselle ei tarvitse tehdä.

Opiskelijoiden rokotukset alkavat marraskuun ensimmäisellä viikolla opiskeluterveydenhuollon tiloissa Lahden sote-keskuksessa.

Jos sähköinen ajanvaraus ei onnistu, ajanvarauksen voi myös tehdä puhelimitse oman sote-keskuksen tai opiskeluterveydenhuollon kautta.

Influenssarokotuksen yhteydessä voi rokottautua omakustanteisesti myös pneumokokkia vastaan.

Sairaalahoidossa on koronan takia jo kahdesti rokotettuja – Päijät-Sote joutuu siirtelemään henkilöstöä potilasmäärän kasvun takia

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut