Päijät-Sote suosittelee kolmatta koronarokotusannosta yli 60-vuotiaille – aikaa ei vielä pysty varaamaan

Kolmannen rokotteen voi ottaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Päijät-Sote suosittelee kolmatta koronarokotusta 60 vuotta täyttäneille. Kolmanteen rokotukseen ei voi kuitenkaan vielä varata aikaa. Päijät-Soten mukaan ajanvaraus alkaa ensi viikolla.

Päijät-Sote tarjoaa kolmannen koronarokoteannoksen yli 60-vuotiaille, laitoksissa ja hoitokodeissa asuville sekä lääketieteellisille riskiryhmille 1 ja 2.

Kolmannen rokotteen voi ottaa aikaisintaan silloin, kun toisesta rokotuksesta on kulunut kuusi kuukautta. Päijät-Soten mukaan tämä kuuden kuukauden annosväli täyttyy lähiviikkoina pienellä osalla toisen rokoteannoksesta saaneista.

Päijät-Sote tiedottaa erikseen, kun kolmannen rokotuksen ajanvaraus alkaa.

Lahden Jalkarannan palvelutalossa ei ole todettu uusia koronatartuntoja, varotoimet jatkunevat marraskuun alkuun asti

Kolmannen rokotuskierroksen ei ole tarkoitus hidastaa ensimmäisen ja toisen annosten rokotustahtia. Päijät-Soten mukaan kolmas annos parantaa yli 60-vuotiaiden ja riskiryhmäläisten heikentynyttä suojaa sekä tartunnalta että vakavalta koronavirustaudilta.

Kolmas rokoteannos on ensisijaisesti samaa valmistetta kuin toinen rokoteannoskin, ellei sille ole lääketieteellistä estettä.

Päijät-Sote on jo antanut kolmansia rokoteannoksia vakavasti immuunipuutteisille sekä henkilöille, jotka ovat saaneet ensimmäisen ja toisen koronarokotteen 3–4 viikon annosvälillä.

Rokotehaaste-kampanja piristänyt rokotustahtia Päijät-Hämeessä, johtajaylilääkäri uskoo haasteen tavoitteen olevan saavutettavissa – nyt ensimmäisten rokotteiden ottajille tarjotaan porkkanana lounaita ja lahjakortteja

Päijät-Häme laahaa koronarokotuksissa maan keskitason alapuolella – Asiantuntija: sairautta vastaan on käytössä tasan kaksi vaihtoehtoa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut