Orimattilalaisen Mila Teräksen nuortenromaanista syntyy näytelmä Tampereella

Mila Teräksen Amiraali-romaani pääsee näyttämölle Tampereella. Juha Peurala

Tamperelainen Ahaa Teatteri tekee näytelmän orimattilalaiskirjailija Mila Teräksen Amiraali-nuortenromaanista. Ensi-ilta on helmikuussa 2022.

Teräksen romaani on tarina nuoren ensirakkaudesta ja sukupuoli-identiteetistä. Vuonna 2020 ilmestyneen kirjan päähenkilö on pikkukylässä asuva 17-vuotias Niilo, joka ei tunnista itseään ympäristönsä miehisistä roolimalleista. Hänen isoisänsä vanha harrastus, perhosten keräily, antaa Niilolle mahdollisuuden pohtia oman elämänsä muodonmuutosta ja siipien löytämistä.

Ahaa Teatterin näytelmäversion dramatisoi ja ohjaa Antti Viitamäki. Näytelmää suositellaan yläasteikäisille ja siihen liittyy kouluille jaettava materiaalipaketti.

Teräksen tuotantoa on nähty aiemmin näyttämöllä Orimattilassa, jossa on syntynyt paikallisin voimin neljä Telma-lastennäytelmää.

Mila Teräs halusi uusien kuvakirjojensa ilahduttavan lukijoita – "Aika paljon kuvakirjoissa käsitellään vaikeita asioita kuten vauvan kuolemaa tai itsemurhaa"

Kirja-arvio: Mila Teräksen Amiraali on kiehtova tarina lukiolaispojasta, jonka seksuaali-identiteetti on hukassa

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut