19.10. koronatilanne Päijät-Hämeessä: 52 uutta tartuntaa, yksi uusi kuolemantapaus

ESS

Päijät-Soten alueella on varmistettu maanantaina 52 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on 14 viruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta, joista yksi saa tehohoitoa.

Päijät-Soten alueelle on kirjattu myös yksi uusi koronaviruksesta johtuva kuolemantapaus. Yhteensä alueella on nyt kuollut koronaviruksen seurauksena 24 henkilöä.

Kaikkiaan varmistettuja tartuntoja on todettu koko pandemian aikana Päijät-Soten alueella 5 701. Yhteensä koronavirusnäytteitä on otettu 188 641.

Vastattujen näytteiden keskiarvo on ollut viimeisen seitsemän vuorokauden aikana 495 näytettä vuorokaudessa. Niistä 8,1 prosenttia on antanut positiivisen vastauksen koronavirukselle.

Ilmaantuvuusluku on 300, kun se pahimmillaan viime viikolla oli 311. Eilen luku oli 294. Ilmaantuvuusluku kertoo varmistettujen tapausten määrän sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajanjaksolla.

Tiistaihin mennessä 83,3 prosenttia vähintään 12-vuotiaista Päijät-Soten alueen asukkaista oli saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen. Toisen annoksen oli puolestaan saanut 74,1 prosenttia vähintään 12-vuotiaista.

Juttua päivitetty klo 16.41. rokotetiedoilla.

Varmistetuissa koronatapauksissa maltillista laskua – sairaalahoidossa edelleen 16 viruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta

Päijät-Häme laahaa koronarokotuksissa maan keskitason alapuolella – Asiantuntija: sairautta vastaan on käytössä tasan kaksi vaihtoehtoa

Koronalojaaliutta baarin ovella: "Kun yksi ei pääse, kukaan seurueesta ei tule", kuvailee lahtelaisen Pikku Hanhen Hannes Kuusisto, joka ei itsekään niin piittaisi koko passista

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut