Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Rokotuskattavuuden saavuttamiseen menee vielä yli kuukausi – Päijät-Soten mukaan koronarajoituksia on liian vähän

Tavoiteltu koronarokotuskattavuus saavutetaan Päijät-Hämeessä vasta reilun kuukauden päästä, Päijät-Sote tiedottaa. Vaikka tartuntamäärien kasvu taittui viime viikolla, epidemia jatkuu huonona ja kuormittaa voimakkaasti sairaalan toimintaa.

Päijät-Soten mukaan alueen rokotuskattavuus on vielä riittämätön koronarajoitusten vähyyteen nähden. Kaksi rokoteannosta on saanut 74 prosenttia alueen vähintään 12-vuotiaasta väestöstä.

Kansallisen tavoitteen mukainen 80 prosentin kattavuus kahdesti rokotetuissa saavutetaan nykyisellä tahdilla aikaisintaan marraskuun puolivälissä, Päijät-Sote ennustaa.

Varmistetuissa koronatapauksissa maltillista laskua – sairaalahoidossa edelleen 16 viruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta

Viime viikolla todettiin 290 uutta koronatartuntaa. Testejä tehtiin keskimäärin 503 päivässä. Kahden viikon ilmaantuvuusluku oli 293. Rokottamattoman väestön ilmaantuvuusluku oli yli 700.

Viime viikolla sairaalahoitoon joutui 14 koronapotilasta. Sairaalahoitoon kahden viime viikon aikana joutuneista kaksi kolmesta oli iältään yli 60-vuotiaita ja neljäsosa alle 40-vuotiaita, Päijät-Sote kertoo. Tällä hetkellä sairaalassa on 16 koronapotilasta. Puolet sairaalahoidossa olevista on rokottamattomia.

Tartunnan lähde oli selvillä kuudessa tapauksesta kymmenestä. Suurin osa tartunnoista oli peräisin samasta taloudesta. Vajaa viidennes oli peräisin ystävien ja sukulaisten tapaamisista tai yksityisistä juhlista.

Ravintoloista peräisin olevien tartuntojen määrä puolittui, kun rajoituksia otettiin uudelleen käyttöön. Karanteeniin asetettiin viime viikolla 499 henkilöä.

Koronapassin käyttöönotto näkyy jo Lahden yöelämässä – laki muuttui viikonloppuna

IS: Vääksyn Ranskalainen kyläkauppa joutui koronapassia vastustavien aktivistien maalituksen kohteeksi – ovia paiskottiin ja uhkailtiin perhettä, nyt asiakkaita virtaa kyläkauppaan tukemaan yrittäjiä. Kuuntele yrittäjän haastattelu