Vaikeana jatkuva koronatilanne kuormittaa keskussairaalaa ja on ajanut muita toimintoja alas – Päijät-Hämeen koronarajoitukset pysyvät voimassa

Koronaepidemia kuormittaa Päijät-Hämeen keskussairaalaa. Sami Kuusivirta

Heidi Malin

Koronarajoitukset pysyvät Päijät-Hämeessä voimassa ainakin lokakuun loppuun asti, Päijät-Sote kertoo tiedotteessaan. Näin linjasi maanantaina kokoontunut Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä.

Koronayhteistyöryhmä painottaa, että Päijät-Hämeen koronatilanne jatkuu edelleen vaikeana, jonka vuoksi myös Päijät-Hämeen keskussairaala on kuormittunut. Sairaalan muita toimintoja on jouduttu vähentämään kuormituksen vuoksi.

Tautimäärien kasvu on pysähtynyt, mutta päivittäiset tartuntamäärät ovat edelleen korkeita.

Tällä hetkellä koronavirus leviää kodeissa ja yksityisissä tapaamisissa. Päijät-Hämeen ravintoloissa on voimassa rajoituksia, jotka ravintolat ovat pystyneet viime lauantaista alkaen kiertämään ottamalla käyttöön koronapassin. Koronapassi on käytössä ainoastaan ravintoloissa, sillä muissa tiloissa ei ole tällä hetkellä voimassaolevia rajoituksia.

Maskisuositus on edelleen voimassa kaikilla yli 12-vuotiailla.

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran viikon kuluttua maanantaina.

Etätyö jää pysyväksi osaksi suomalaista työelämää, jos sen tekijöiltä kysytään

Varmistetuissa koronatapauksissa maltillista laskua – sairaalahoidossa edelleen 16 viruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä nousussa

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut