18.10. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Varmistetuissa koronatapauksissa maltillista laskua – sairaalahoidossa edelleen 16 viruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta

Päijät-Soten alueella on varmistettu sunnuntaina 23 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on 16 viruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta, joista yksi saa tehohoitoa. Kaikkiaan varmistettuja tartuntoja on todettu koko pandemian aikana Päijät-Soten alueella 5 649. Yhteensä koronavirusnäytteitä on otettu 188 114.

Vastattujen näytteiden keskiarvo on ollut viimeisen seitsemän vuorokauden aikana 503 näytettä vuorokaudessa. Niistä 7,8 prosenttia on antanut positiivisen vastauksen koronavirukselle.

Ilmaantuvuusluku on 294, kun se pahimmillaan viime viikolla oli 311. Päijät-Soten alueella on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin yhteensä 23 ihmistä. Viimeisin kuolemantapaus on viime viikonlopulta.

Koronapassisovelluksessa on korjattavaa – esimerkiksi kolme rokotetta saaneita on jouduttu käännyttämään ravintoloista

Uusia tartuntoja 43, sairaalassa edelleen 15 koronapotilasta

Koronapassin QR-koodista ei kannata jakaa kuvaa mihinkään – asiantuntijan mukaan passin väärinkäytön riski ei liity niinkään henkilötietoihin, vaan toisen ihmisen passin käyttöön

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut