16.10. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Uusia tartuntoja 39, myös 23:s kuolema varmistui

ESS

Päijät-Soten alueella varmistui perjantaina 39 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on 15 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta potilasta, joista yksi saa tehohoitoa.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on hyvinvointiyhtymän alueella kuollut 23 ihmistä.

Koronavirustartuntoja on varmistettu Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella 5 583. Näytteitä on otettu pandemian aikana runsaat 187 000.

Tällä hetkellä annetuista näytteistä 7,7 prosenttia antaa positiivisen vastauksen virustartunnalle.

Ilmaantuvuusluku laski eilisestä 303:sta 298:aan. Ilmaantuvuusluvulla seurataan koronaviruksen ilmaantuvuutta väestössä sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajanjaksolla.

Lauantaihin mennessä 83 prosenttia vähintään 12-vuotiaista Päijät-Soten alueen asukkaista oli saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen. Toisen annoksen oli saanut 73,5 prosenttia vähintään 12-vuotiaista.

Päijät-Sote arveli alkuviikolla sen hetkisen rokotustahdin perusteella, että 80 prosentin kattavuus kahdesti rokotetuissa saavutetaan todennäköisesti vasta marraskuun loppupuolella. Tahti on viime päivinä hieman parantunut ja viimeisen seitsemän vuorokauden aikana rokotuksia on annettu runsaat 4 700. Näistä noin 1 000 oli ensimmäisiä rokotuksia.

Päivitetty kello 14.30 rokotustiedoilla

31 uutta tartuntaa, yksi uusi kuolemantapaus - "Rokottamattoman väestön ilmaantuvuusluku yli 700"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut