Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Hämeen poliisilaitoksen poliisilakimieheksi valittiin Heidi Nuoritalo

Apulaispoliisipäällikkö Heidi Nuoritalo nimitettiin Hämeen poliisin uudeksi poliisilakimieheksi. Tehtävä alkaa ensi vuoden alussa. Virkaan oli kolmetoista hakijaa.

Oikeustieteen kandidaatti, varatuomari, eMBA Nuoritalo on nykyään määräaikaisessa apulaispoliisipäällikön virassa ja vastaa Hämeen poliisilaitoksen hallinto- ja esikuntapalvelut -linjan johtamisesta.

Poliisilakimies toimii Hämeen poliisin laillisuusvalvonnasta ja oikeudellisista palveluista vastaavassa oikeusyksikössä. Hän käyttää poliisilaitoksen puhevaltaa rikosasiain asianomistajana tai muuna kuultavana ja edustaa poliisilaitosta oikeudenkäynneissä riita-asioissa.

Oikeusyksikkö vastaa myös poliisilaitoksen vahingonkorvauksia ja kanteluja koskevista asioista, virkamiesoikeudellisten päätösten valmistelusta sekä huolehtii laillisuusvalvontaan liittyvien kansalaiskirjeiden ja palautteiden käsittelystä.

Hämeen poliisi saa pian uuden Suomen pienimmän poliisikoiran – "Patrik tietää, että etsiminen ja löytäminen johtavat palkkioon", katso video