Hollolalaisen sikatilan remonttisuunnitelmat menivät nopeasti jäihin – kustannukset kasvavat ja kulutus laskee: "Sekin auttaisi, jos hinta nousisi tuottajalla edes 20 senttiä kilolta"

Heidi Hiidenheimo on toisen polven siankasvattaja. Tuotannon jatko on nyt epävarmaa. Pirjo Kamppila

Hollolalaisen Heidi Hiidenheimon lokakuinen aamu sujui rutiinitöissä: sikojen ruokinta, karsinoiden siivous, purun ja olkien levitys. Rutiineihin kuuluu myös sikojen terveyden tarkkailu. Tänään ne saivat ajankulukseen myös vanhoja sanomalehtiä pureskeltavaksi. Keskenkasvuiset siat kasvattavat painoaan reilun kilon päivässä ja noin 120-kiloisina ja viiden kuukauden iässä niiden elinkaari on lopussa. Hiidenheimon elinkeinon tulevaisuus on sen sijaan nyt sumuinen, ainakin tilan vanhemman sikarakennuksen osalta.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja lue juttuja rajattomasti.

Tilaa 2 kk 5 €/kk Tilaa 24 h 3 €

Digitilauksen sisältö

  • ESS.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi