Kokoomus nimesi Päijät-Hämeestä 51 ehdokasta aluevaaleihin – mukana ykkösketjun kuntapäättäjiä

Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Rostedt on mukana kokoomuksen ehdokaslistalla aluevaaleissa. Katja Luoma
Vili Uuskallio

Vili Uuskallio

Hämeen kokoomuksen piirihallitus on asettanut ensimmäiset ehdokkaat tammikuussa pidettäviin aluevaaleihin. Päijät-Hämeessä ehdolle nimettiin 51 henkilöä.

Päijät-Hämeessä valitaan tulevaan aluevaltuustoon 69 jäsentä. Ehdokaslistan enimmäispituus on 86 nimeä.

Kokoomuksen listalla on tässä vaiheessa Lahdesta 24, Hollolasta kymmenen ja Heinolasta seitsemän ehdokasta. Orimattilalaisia kokoomusehdokkaita on nimetty viisi. Asikkalasta, Iitistä, Sysmästä, Padasjoelta ja Hartolasta puolue on nimennyt yhden ehdokkaan.

Suuri osa nimetyistä ehdokkaista on tuttuja kuntapolitiikasta. Esimerkiksi Lahdesta ovat ehdolla muiden muassa valtuuston puheenjohtaja Juha Rostedt sekä elinvoima- ja työllisyysjaoston puheenjohtaja Milla Bruneau.

Muista kunnista ehdolle asettuvat esimerkiksi kunnanhallituksen puheenjohtajat Ilkka Viljanen Asikkalasta ja Antti Räsänen Padasjoelta.

Mepit seuraavat tammikuun aluevaaleja joukolla sivusta – harva jos kukaan on päätymässä ehdokkaaksi

Kokoomuksen Hämeen piirin puheenjohtajan Mia Antinin mukaan puolue on edellä aikataulusta aluevaalien ehdokasasettelussa.

– On hienoa, että jo tässä vaiheessa on yli puolet täysistä ehdokaslistoista asetettu molemmissa Hämeen maakunnissa, hän toteaa tiedotteessa.

Kanta-Hämeen puolella kokoomus on nimennyt 47 ehdokasta. Puolue aikoo julkistaa aluevaalitavoitteensa marraskuussa.

Aluevaltuustot käyttävät ylintä päätösvaltaa maakunnallisilla hyvinvointialueilla, jotka ottavat vastuun sosiaali- ja terveyspalveluista vuoden 2023 alussa.

Hups, ei maakuntauudistuksessa näin pitänyt käydä

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut