Hollolan valtuusto linjasi uimahallin peruskorjauksesta – arvorakennus saneerataan pieteetillä

Uimahallin peruskorjaus tehdään rakennusta kunnioittaen. Juha Peurala

Heidi Malin

Hollolan uusi valtuusto oli edellisen valtuuston näkemyksen kannalla ja linjasi uimahallin peruskorjauksesta torstaina pidetyssä seminaarissa, Hollolan kunta kertoo tiedotteessa.

Käytännössä valtuuston linjaus tarkoittaa, että vanha uimahalli peruskorjattaisiin ja laajennettaisiin vastaamaan tulevaisuuden tarpeita.

Tällä hetkellä uimahallin peruskorjauksen kustannusarvio on 12–13 miljoonaa euroa. Arvio tarkentuu kuitenkin hankesuunnitelman etenemisen myötä.

Peruskorjauksen yhteydessä uimahallin toimistotiloista luovuttaisiin ja tilat siirtyisivät käyttötilojen käyttöön. Lisäksi uimahallia korjattaisiin ja sen yhteyteen rakennettaisiin lisäpalveluja asiakkailta saadun palautteen pohjalta.

Uimahalli on rakennushistoriallisessa selvityksessä määritelty valtakunnallisesti arvokkaaksi rakennukseksi. Vaikka se peruskorjataan perusteellisesti, otetaan arkkitehtuuriset seikat huomioon korjauksen yhteydessä.

Hollolan uimahallia peruskorjataan ja laajennetaan 17,4 miljoonalla eurolla – "Emme arvanneet lähteä purkamiseen, kun vastuumuseo asettui poikkiteloin"

Juttua muokattu klo 19.15. Korjattu Hollolan kaupunki Hollolan kunnaksi.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut