Iskun kortteliin kaavaehdotus kymmenelle kerrostalolle Lahdessa

Iskun korttelina tunnettu alue rajautuu Seponkadun, Kauppakadun, Sammonkadun ja Saimaankadun väliselle alueelle Lahdessa. Arkistokuva. Annika Pitkänen

Anne Honkanen

Iskun korttelin kaavaehdotus mahdollistaa kymmenen 8–16-kerroksisen kerrostalon sekä näitä palvelevan parkkitalon rakentamisen kortteliin. Liikerakentamista on suunniteltu osaan rakennettavien rakennusten pohjakerroksista.

Iskun korttelina tunnettu alue rajautuu Seponkadun, Kauppakadun, Sammonkadun ja Saimaankadun väliselle alueelle Lahdessa.

Maanomistajat maksavat kaupungille asemakaavamuutoksesta 20 000 euroa sekä kunnallisteknisenä korvauksena 3,2 miljoonaa euroa. Korvaus tullaan käyttämään kaupungin tiedotteen mukaan pääsääntöisesti asemakaava-alueen ja sen lähiympäristön kunnallistekniikan toteuttamiseen ja perusparantamiseen.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee kaavaehdotuksen kokouksessaan 20. lokakuuta. Asemakaavan muutoksen tavoitteena on muuttaa liikerakentamiseen osoitettu kortteli pääosin asumiskäyttöön.

Iskun kortteli alkaa jo tyhjentyä Lahdessa, Vepsäläinen muuttaa kauppakeskus Valoon

Iskun korttelin kerrostalosuunnitelma eteni Lahden Paavolassa, kaavaehdotus kelpasi nyt lautakunnalle

Paavolan Iskun korttelin suunnitelmat ja viranhaltijoiden nihkeys Lahden matkakeskuksen sääsuojauksen parantamiseen eivät tyydyttäneet lautakuntaa

Naapuritalolta tyrmäävää palautetta Paavolan Iskun korttelin uudisrakentamisesta Lahdessa – "Taloyhtiömme tulee vastustamaan niin pitkälle kuin mahdollista"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut