Kuuntele Hockey Time -podcast tästä: Turkoosiyhteisön voima mahdollisti Mikko Kousan Pelicans-sopimuksen – NHL-kaukaloiden törkyturpa jätti lähtemättömän muiston puolustajan mieleen

Hokipodin studiovieraina Vesikansan Kiekon kasvatti Mikko Kousa sekä Pelicansin asiakkuus- ja myyntijohtaja Jari Pohjonen. Vielä lauantain Tappara-vierailulla Kousaa ei nähdä lahtelaisten kokoonpanossa.

Loppukauden mittaisella sopimuksella Pelicansiin palannut puolustaja Mikko Kousa, 33, muistelee Hokipodin haastattelussa muun muassa Hakametsän jäähallissa pelattua liigadebyyttiään sekä Sean Averyn ja Jarkko Ruudun välistä yhteenottoa Isku Areenan koppikäytävällä. Sami Lettojärvi

ESS

Osallistu ja voita! Kuka on kaikkien aikojen viihdyttävin Lahdessa kiekkoillut ulkomaalaisvahvistus? Hockey Time -podcastin kuuntelijakilpailuun pääset tästä.

Hockey Time -podcastin puheenaiheet:

– Puolustaja Mikko Kousan toinen comeback Lahteen. Puolustajan pöydällä oli muitakin tarjouksia. Päätavoite oli aluksi ulkomailla, mutta perheen yhteisellä päätöksellä Kousa, 33, päätti jäädä Suomeen. Kotipuolesta löytyy kova Iikka Kangasniemen ja Pekko Pelikaanin fani. (00:09)

– Pelicansin asiakkuus- ja myyntijohtaja Jari Pohjonen kertoo, mistä projekti "Keken kotiuttaminen" sai alkunsa, miten se mahdollistettiin ja kuinka sopimus viimeisteltiin maaliin. Lahtelaisseuran pelaajabudjettia ei ole laskettu mahdollisten pudotuspelien varaan. (07:10)

– Pelicansin tehokkain puolustaja ja peliaikakunkku Teemu Eronen saa Kousasta kovan kirittäjän. "Kyllä se on fakta, että nautin pisteiden tekemisestä ja haluan tehdä niitä edelleen". Kesän jäljiltä pyöreässä kunnossa treeneihin palanneen "vanhan mestarin" sekä nykyisen Tappara-pakin kanssa kemiat kohtasivat. (18:19)

– Vielä lauantain Tappara-pelissä Kousaa ei nähdä Pelicansin kokoonpanossa. Hakametsän ravintolan portsari ei saanut Pohjoselta tippiä. Kousa pelasi ensimmäisen aikuisten pääsarjaottelunsa Suomen vanhimmassa jäähallissa ja kirjasi debyytissään syöttöpisteen Marko Jantusen maaliin. (25:46)

Pelicansille nimekäs paluumuuttaja – Mikko Kousa lahtelaisten riveihin loppukaudeksi

– Kiekkoanalyytikko Kousa perkaa Pelicansin alkukauden peliesityksiä: "Emil Larmi on pelannut hyvin, mutta kyllä puolustuskin on jeesannut". Kousa jättää hauskuuttamisen vähemmälle, ettei Ari Vallin menetä työpaikkaansa. (31:06)

–  Sean Avery ja Jarkko Ruutu jättivät äänekkään muiston B-juniori-ikäiselle Mikko Kousalle: "Se olisi pitänyt saada kameralle". Jari Pohjonen muistaa Forssan kuplahallin katsomoon rynnänneen kanukkihyökkääjä Mike Hyndmanin. (37:10)

Kuka on kaikkien aikojen viihdyttävin Lahdessa kiekkoillut ulkomaalaisvahvistus? Vastaa lokakuun kuuntelijakilpailuun ja voita palkinto!

Voit kuunnella Hokipodin myös Spotify-suoratoistopalvelussa!

Kommentteja, risuja tai ruusuja voit lätyttää Twitterissä tilille nimeltä Hockey Time Lahti (@HokiPodi) ja aihetunnisteella #hokipodi.

Pelicans laittoi kroppaa kiekon tielle, vaikka kipeää teki: "Jos suoja ei olisi ollut paikoillaan, voi olla etten voisi saada lapsia" - katso ottelun maalit

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut