Laaja tietojärjestelmähäiriö aiheuttaa viivettä Päijät-Soten palveluihin – Päivystysapuun soittaessa voi joutua jonottamaan

ESS

Päijät-Soten tietojärjestelmissä on havaittu häiriöitä, jotka aiheuttavat viivettä hoitoon ja palveluihin.

Eniten ongelmia on potilastietojärjestelmä Lifecaressa, mutta toimintahäiriöitä on havaittu myös Päivystysapu-puhelinpalvelussa sekä suun terveydenhuollon ja kotihoidon järjestelmissä.

Tiedotteen mukaan potilaiden ja asiakkaiden tietoja ei saada haettua eikä kirjattua järjestelmiin häiriöiden vuoksi.

Päijät-Soten tietojärjestelmähäiriö korjattu – palvelut palautuneet normaaleiksi

Kaikkia sote-keskusten takaisinsoittoja ei myöskään pystytä hoitamaan tällä hetkellä normaalisti. Päijät-Sote pyytää sote-keskusten asiakkaita siirtämään yhteydenottoaan kiireettömissä asioissa huomiseen tai ensi viikkoon. Erittäin kiireellisissä asioissa voi olla yhteydessä Päivystysavun numeroon 116 117.

Päijät-Sote pyytää Päivystysavun numeroon torstaina ennen klo 11 takaisinsoittopyynnön jättäneitä asiakkaita ottamaan yhteyttä uudelleen, jos takaisinsoittoa ei ole vielä tullut ja asia on edelleen ajankohtainen. 

Uudelleen soitettaessa voi joutua jonottamaan, sillä tietojärjestelmähäiriö aiheuttaa edelleen viivettä palveluihin. Päijät-Sote pahoittelee häiriöstä aiheutuvaa palveluviivettä. 

Koronapotilaat ovat tehohoidossa Päijät-Hämeen keskussairaalassa jopa 14 vuorokautta, kuinka kallista hoito on?

Tällä hetkellä tiedossa ei ole potilasturvallisuutta vaarantaneita ongelmia.

Päijät-Soten mukaan häiriöt ovat alkaneet noin kello 20.30 keskiviikkoiltana, mutta järjestelmien toiminta saatiin yön aikana jo kertaalleen vakautettua. Torstaiaamuna järjestelmissä ilmeni kuitenkin uusia ongelmia.

– Vian juurisyytä ei ole vielä saatu selville, mutta asiaa tutkitaan koko ajan. Tällä hetkellä ei ole viitteitä, että ongelma johtuisi kyberhyökkäyksestä tai vastaavasta, tiedotteessa kerrotaan.

Päijät-Sote: korona kuormittaa keskussairaalaa pahoin, leikkauksia lykätään jo

Juttua päivitetty klo 17.36 Päijät-Soten tiedotteella Päivystysavun takaisinsoitosta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut