Vesiurkujen esitykset käynnistyvät vihdoin pitkän tauon jälkeen Lahdessa – näyttävillä vesisuihkuilla on myös toiminnallinen puoli

Vesiurut rakennettiin Lahti Energian 90-vuotisjuhlan kunniaksi, ja ne ovat ilahduttaneet soitollaan ja tanssivilla vesisuihkuillaan kaupunkilaisia jo 24 vuotta. Lahti Energia

Anne Honkanen

Lahden vesiurut otetaan taas käyttöön pitkän tauon jälkeen. Musikaalisen suihkulähteen esitykset käynnistyvät uudelleen 1. marraskuuta, Lahden kaupungin syntymäpäivien kunniaksi.

Samalla vesiurut siirtyvät Lahden kaupungin omistukseen. Tähän asti niiden omistaja on ollut Lahti Energia.

Urkuesitykset ovat olleet tauolla koko kesäkauden ajan. Esityksiä voi ihailla jatkossa iltaisin kello 19.

Vesiurut rakennettiin Lahti Energian 90-vuotisjuhlan kunniaksi, ja ne ovat ilahduttaneet soitollaan ja tanssivilla vesisuihkuillaan kaupunkilaisia jo 24 vuotta.

Vesiuruilla on myös toiminnallinen puoli, jota kaikki eivät välttämättä tunne: Vesijärvestä pumpataan vettä Pikku-Vesijärveen, josta se palaa urkujen hapettamana takaisin Vesijärveen. Urkuihin on sijoitettu seitsemän vesisuihkuja nostavaa ja lampea hapettavaa pumppua.

Kaikkiaan urkuputkisto koostuu kuudesta kehästä, joissa on 600 suutinta. Suurin niistä nostattaa vettä lähes 30 metrin korkeuteen. Urkuihin on sijoitettu 250 lamppua, joiden avulla saadaan aikaan punaisen, sinisen ja vihreän erilaisia värisävyjä. Kaiutintorneja lammella on neljä kappaletta.

Musikaalinen suihkulähde sijaitsee Pikku-Vesijärven puiston eteläpäädyssä Jalkarannantien ja Kariniemenkadun risteyksen lähettyvillä.

Mikseivät Pikku-Vesijärven vesiurut ole soineet tänä kesänä? Lahti Energia on luopunut soivan suihkulähteen ylläpidosta kaikessa hiljaisuudessa

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut