Pelicans vahvisti jymysiirron – Mikko Kousa palaa lahtelaisryhmään

Tehopuolustaja liittyy lahtelaisryhmään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Mikko Kousa pukeutuu taas turkoosiin parin vuoden tauon jälkeen. Kaksi viime kautta Kousa pelasi HIFK:ssa. Mirja Hussain
Mikael Hoikkala

Mikael Hoikkala

Jääkiekkoliigan Pelicans sai takalinjoilleen kovan luokan paluumuuttajan. Seura tiedotti keskiviikkona, että puolustaja Mikko Kousa siirtyy joukkueeseen loppukauden kattavalla sopimuksella. Hän liittyy Pelicansin harjoitusvahvuuteen välittömästi.

Sportti.com oli uutisoinut Kousan sopimuksesta lähteisiinsä nojaten jo tiistaina.

Kousa harjoitteli Pelicansin mukana loppukesästä, mutta siinä vaiheessa hän kiikaroi pelipaikkaa ulkomailta. Paluu kasvattajaseuraan tulee yllätyksenä, sillä Pelicansin taloustilanteen kireys on yleisesti tiedossa. Kousan palkkaamista on ollut mahdollistamassa joukko seuran yhteistyökumppaneita.

– Olemme erittäin iloisia ja tyytyväisiä, että saimme oman kylän pojan takaisin kotiin. Kousan tasoinen pelaaja olisi vahvistus jokaiseen Liiga-joukkueeseen. Hän tuo meille kosolti kokemusta sekä kiekkolista taitoa puolustukseemme. Tämä sopimus ei olisi ollut meidän taloustilanteessamme mahdollinen ilman yhteistyökumppaneiden merkittävää panostusta. Suurin kiitos sopimuksesta kuuluukin sen mahdollistaneille kumppaneille, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen sanoo tiedotteessa.

Kousa, 33, on kuulunut viime vuosina vakaasti Liigan puolustajaeliittiin. Sen jälkeen, kun hän palasi lyhyeltä ulkomaankierrokselta Lahteen vuoden 2016 lopussa, Kousa on nakuttanut tasaisesti noin 30 pisteen kausia ensin Pelicansissa ja kahtena viime kautena Helsingin IFK:ssa.

Kaikkiaan Kousa on tehnyt Liiga-urallaan 527 runkosarjaottelussa 82+176=258 pistettä. Ulkomailla hän on pelannut lyhyet jaksot KHL:ssä, Ruotsin SHL:ssä ja Sveitsin liigassa.

– Tuntuu hienolta palata kotiin. Pelicans on pelannut tällä kaudella erinomaista kiekkoa ja odotan jo innolla, että pääsen joukkueen mukaan sekä vetämään turkoosin paidan päälleni, Kousa sanoo tiedotteessa.

"Sitkeys on tuonut meille pisteitä" – Tommi Niemelä on tyytyväinen Pelicansin vireeseen

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut