Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Meidän juttu | Etelä-Suomen koneyrittäjien uusi historiikki julkaistiin

Keväänkorvalla 1969 kokoontui 46 koneurakoitsijaa Hollolan Salpakankaalla sijaitsevaan Pullapojat-kahvilaan. Kokoontumisen tarkoitus oli keskustella urakoitsijoita palvelevan yhdistyksen perustamisesta.

Tuumailujen jälkeen yhdistys sitten päätettiin perustaa. Yhdistyksen nimeksi tuli Salpausselän Traktori- ja Työkoneurakoitsijat, ja kotipaikaksi merkittiin Lahti.

Puheenjohtajaksi valittiin Aarre Sinkkilä, sihteeriksi Simo Tähkänen ja rahastonhoitajaksi Esko Jussila. Tässä ovat siis nykyisen yhdistyksen juuret. Aikojen kuluessa yhdistyksen nimeä lyhennettiin muotoon Salpausselän koneurakoitsija ry. Myöhemmin, kun Uudenmaan ja Salpausselän yhdistykset yhdistyivät, nimeksi otettiin Etelä-Suomen koneyrittäjät ry.

Yhdistys kuuluu viidentoista muun jäsenyhdistyksen tavoin Koneyrittäjien liittoon. Vuonna 1999 tehdyn kolmekymmenvuotishistoriikin jatkoksi on nyt koottu tarinaa kahdeltakymmeneltä viime vuodelta.

Kirjan kokosi yhdistyksen seniorijäsen Hannu Huhtiainen. Yhdistyksen puolesta kirjan ”vastaanotti” yhdistyksen sihteeri Siru Taavila.

Länsi-Hollolan Martat järjesti sadonkorjuutapahtuman Erämiesten majalla

Lappilan Eläkkeensaajien Eläköön elämä -tapahtuma aloitti Vanhustenviikon

Päijät-Hämeen Parkinson-yhdistys piirakkakurssilla Koulurannassa