Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Päijät-Soten lääkäriltä tiukka Facebook-päivitys koronatilanteesta – "Ollaan ihan loppu ja kypsiä tähän tilanteeseen"

Päijät-Soten alueen hitaasti kasvava koronarokotekattavuus ja korkea ilmaantuvuus aiheuttavat turhautumista terveydenhuollon henkilöstön keskuudessa. Yhtymän erikoislääkäri Katriina Rautjärvi julkaisi sunnuntaina julkisen Facebook-päivityksen, jossa kertoi teho-osastojen ja terveydenhuollon olevan "ihan loppu ja kypsiä tähän tilanteeseen."

– Tällä hetkellä 20+-ikäisiä nuoria rokottamattomia joutuu lisääntyvästi sairaalahoitoon koronan takia, tottakai joukossa on myös vanhempia ja rokotettujakin. Potilaiden suuren määrän takia mietitään taas alkavalla viikolla, pitääkö kaikki mahdollinen leikkaustoiminta keskeyttää, jotta hoitajia valvontaosastoille riittää. Toiminta on ollut jo useaan kertaan aiemminkin keskeytettynä, Rautjärvi kirjoittaa.

Teho-osaston päivystäjänä työskentelevä Rautjärvi ei päivityksensä mukaan muista tämän vuoden ajalta työvuoroa, jolloin olisi ehtinyt miettiä, pystyikö potilasta hoitamaan parhaalla mahdollisella tavalla.

– Suurin osa ajasta kun menee miettimiseen, mihin kukakin valvontatasoinen potilas saadaan mahtumaan, ja voiko jonkun hoidosta luopua, hän kirjoittaa.

Lääkäri antaa päivityksessään kritiikkiä myös rokottamattomalle väestölle.

– En siis tällä hetkellä pysty normisti suhtautumaan teihin rokottamattomiin, enkä halua istua vieressänne talkoohommissa, kun maskinkaan pito ei kuulu tapoihinne, hän kirjoittaa.

Katriina Rautjärven julkinen Facebook-päivitys

Pitäisikö rokotuksesta kieltäytyvien maksaa hoitokulut itse? Näin Lahden kadulla vastataan

Uusia tartuntoja varmistettu 47, ilmaantuvuusluku lähes 300