Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Päijät-Sote: Koronatartuntoja ennätysmäärä, terveydenhuolto ei toistaiseksi uhattuna

Epidemiatilanne on Päijät-Soten alueella edelleen huono. Tartuntamäärät ovat kasvaneet ennätysmääriin, mutta kasvu on kuitenkin hidastunut.

Maanantaina kokoontunut hyvinvointiyhtymän koronayhteistyöryhmä arvioi, ettei terveydenhuollon kapasiteetti ole välittömässä vaarassa ylittyä, mutta tilannetta on seurattava tarkasti. Voimassa olevat rajoitukset ja suositukset pysyvät toistaiseksi ennallaan.

Koronarokotuspisteet avautuvat Hämeenmaan kolmeen Prismaan – tavoitteena on saada rokotettua 15 000 päijäthämäläistä lokakuun aikana

Sairaalassa oli maanantaina 16 koronapotilasta, joista kukaan ei ole tehohoidossa. Kaksi kolmasosaa sairaalahoidossa olevista on rokottamattomia.

Päijät-Soten mukaan sairaalahoitoon joutui viime viikolla 14 koronapotilasta, mikä on korkein määrä epidemian aikana. Sairaalaan viimeisen kahden viikon aikana joutuneista yli puolet oli yli 60-vuotiaita ja neljäsosa alle 40-vuotiaita. 

Tartuntalähteinä Päijät-Hämeessä korostuvat tällä hetkellä yksityiset tapaamiset ja juhliminen ravintoloissa. Yleisötilaisuuksiin liittyviä tartuntoja on tunnistettu edelleen melko vähän.

Kasvomaskin laaja käyttösuositus on edelleen voimassa Päijät-Hämeessä ja se koskee yli 12-vuotiaita. Sitä kevennetään vasta kun koronatilanne kääntyy parempaan suuntaan.

Hankalan epidemiatilanteen vuoksi Päijät-Sote suosittaa myös etätyötä tilanteissa, joissa se on mahdollista. Muut alueen suositukset ovat ennallaan 31.10. saakka.