Päijät-Sote: Koronatartuntoja ennätysmäärä, terveydenhuolto ei toistaiseksi uhattuna

Koronatartuntojen ja sairaalaan joutuneiden määrät ovat Päijät-Soten alueella ennätyslukemissa. Kuvat: Katja Juurikko ja Kimmo Seppälä, käsittely: Juha Rika
Kari Anttinen

Kari Anttinen

Epidemiatilanne on Päijät-Soten alueella edelleen huono. Tartuntamäärät ovat kasvaneet ennätysmääriin, mutta kasvu on kuitenkin hidastunut.

Maanantaina kokoontunut hyvinvointiyhtymän koronayhteistyöryhmä arvioi, ettei terveydenhuollon kapasiteetti ole välittömässä vaarassa ylittyä, mutta tilannetta on seurattava tarkasti. Voimassa olevat rajoitukset ja suositukset pysyvät toistaiseksi ennallaan.

Koronarokotuspisteet avautuvat Hämeenmaan kolmeen Prismaan – tavoitteena on saada rokotettua 15 000 päijäthämäläistä lokakuun aikana

Sairaalassa oli maanantaina 16 koronapotilasta, joista kukaan ei ole tehohoidossa. Kaksi kolmasosaa sairaalahoidossa olevista on rokottamattomia.

Päijät-Soten mukaan sairaalahoitoon joutui viime viikolla 14 koronapotilasta, mikä on korkein määrä epidemian aikana. Sairaalaan viimeisen kahden viikon aikana joutuneista yli puolet oli yli 60-vuotiaita ja neljäsosa alle 40-vuotiaita. 

Tartuntalähteinä Päijät-Hämeessä korostuvat tällä hetkellä yksityiset tapaamiset ja juhliminen ravintoloissa. Yleisötilaisuuksiin liittyviä tartuntoja on tunnistettu edelleen melko vähän.

Kasvomaskin laaja käyttösuositus on edelleen voimassa Päijät-Hämeessä ja se koskee yli 12-vuotiaita. Sitä kevennetään vasta kun koronatilanne kääntyy parempaan suuntaan.

Hankalan epidemiatilanteen vuoksi Päijät-Sote suosittaa myös etätyötä tilanteissa, joissa se on mahdollista. Muut alueen suositukset ovat ennallaan 31.10. saakka.  

Aiheeseen liittyvää

  1. 11.10. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: 31 uutta tartuntaa, yksi uusi kuolemantapaus - "Rokottamattoman väestön ilmaantuvuusluku yli 700" 11.10.2021 8:52
  2. THL: Kaksi koronarokoteannosta saaneen ei yleensä ole tarpeen mennä koronatestiin 11.10.2021 17:13
  3. Koronapassin valmistelua vetävä Lohi MTV:lle: Koronapassi käyttöön jo perjantaina 11.10.2021 13:15

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut