Koronarokotuspisteet avautuvat Hämeenmaan kolmeen Prismaan – tavoitteena on saada rokotettua 15 000 päijäthämäläistä lokakuun aikana

Ensi viikolla rokotuksen voi saada myös kauppareissun yhteydessä. Katja Luoma

ESS

Pian pääsee kauppareissulla koronarokotukseen Lahden Launeen ja Holman sekä Hollolan Prismoissa, tiedottaa Hämeenmaa Facebook-sivuillaan.

Hämeenmaa tarttui pikavauhtia useiden muiden päijäthämäläisten yritysten kanssa viime viikolla Päijät-Soten esittämään avunpyyntöön saada maakunnan rokotuskattavuutta paremmaksi. Rokotushaasteen tavoitteena on antaa päijäthämäläisille 15 000 koronavirusrokotusta lokakuun aikana.

Ensi viikon tiistaista alkaen Hämeenmaa avaa Lahden ja Hollolan Prismoissa pop up-rokotuspisteitä, joihin kuka tahansa vielä ensimmäistä tai toista koronarokotusta vailla oleva voi mennä rokotettavaksi. Mukaan kauppareissulle tarvitaan rokottamista varten henkilöllisyystodistus. Henkilöllisyyden tarkistamiseen käy myös ajokortti tai Kela-kortti.

Päijät-Sote yhteistyöhön yritysten kanssa: pian koronarokotuksen voi saada vaikka kauppareissulla tai ravintolassa

Rokotuspisteelle voi saapua ainoastaan oireettomana, ja niissä on noudatettava turvevälejä sekä maskisuosituksia. Rokotus annetaan olkavarren yläosaan, joten rokotusta varten kannattaa pukeutua siten, että olkavarren saa helposti paljaaksi. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Rokotuspisteet ovat auki ensi viikolla Lahden Holman Prismassa tiistaina 12.10. ja keskiviikkona 13.10. kello 12–20, Launeen Prismassa torstaina 14.10. ja perjantaina 15.10. kello 12–20 ja Hollolan Prismassa tiistaina 19.10. ja keskiviikkona 20.10. kello 12–20. Rokotukset ehkäisevät tehokkaasti ja turvallisesti vaikeaa tautimuotoa ja auttavat saamaan pandemian hallintaan ja yhteiskuntaa auki.

Rokotusten edistymistä voi seurata rokotushaasteen verkkosivulta.

Päijät-Hämeessä paras koronarokotuskattavuus Sysmässä, heikoin Orimattilassa – maakunnan tartunnoista 78 prosenttia Lahdessa

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut