Neljä lahtelaista muuttaa elämäänsä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi – Lahti mukana kolmen kaupungin projektissa

Hiilijalanjälkeään pienentävät esimerkiksi Rami Lehto ja Simo Santapukki.

Lahti on mukana projektissa, jossa koetetaan vähentää elämäntapojen hiilijalanjälkeä. Projektin tavoitteena on vastata ilmastopaneeli PCC:n esittämään haasteeseen hiilijalanjälkien pienentämisestä, Lahden kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Mukana projektissa on kaksitoista esimerkkihenkilöä Lahdesta, Tampereelta ja Oulusta. Esimerkkihenkilöt muuttavat elämäntapojaan, jotta projekti saa havainnollistettua, millaiselta elämä 1,5 asteen ilmastotavoitteen polulla voisi näyttää.

Lahdessa elämäntapahaasteeseen ovat tarttuneet opiskelija Eveliina Hämeenoja, perussuomalaisten kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Rami Lehto, kätilö-terveydenhoitaja Niina Olenius sekä Apulannan rumpali Simo Santapukki.

– Asukkaiden osallistuminen hiilipäästöjen vähentämiseen on ensiarvoisen tärkeää, Lahden ympäristöneuvontapäällikkö Päivi Sieppi sanoo.

1,5 asteen ilmastotavoitteen saavuttaminen vaatii keskivertosuomalaiselta hiilijalanjäljen pienentämistä neljäsosaan nykyisestä. Tutkimusten mukaan keinot ja teknologiat ovat jo olemassa ja yhä kasvavissa määrin ihmisten valittavissa.

Lahti on auttanut asukkaita pienentämään hiilijalanjälkeään tekemällä muutoksia kaukolämmön tuotantoon sekä siirtymällä vähähiilisempiin joukkoliikennevälineisiin, tiedotteessa kerrotaan.

1,5 asteen kaupunkilaiset elämäntavat -projektin toteuttavat yhteistyössä Lahden, Tampereen ja Oulun kaupungit, Kestävä Lahti -säätiö, Sitra, Demos-Helsinki sekä D-mat. Projekti on osa Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunkivuotta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut