Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

7.10. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | Tartuntojen määrä laski hieman, ilmaantuvuus korkeimmillaan

Päijät-Soten alueella varmistui keskiviikkona 56 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on 13 ihmistä, joista yksi saa tehohoitoa. Varmistetuista koronavirusnäytteistä 10,5 prosenttia antaa tällä hetkellä positiivisen vastauksen.

Ilmaantuvuusluku nousi jälleen uuteen ennätyslukemaan ja on nyt 249. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan varmistettujen tapausten määrää sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajanjaksolla.

Kaikkiaan varmistettuja tartuntoja on koko pandemian aikana todettu Päijät-Soten alueella 5 192. Koronavirusnäytteitä on otettu yhteensä 182 823.

82,2 prosenttia Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista on saanut yhden koronarokotteen. Kaksi rokotetta on puolestaan saanut 70,7 prosenttia vähintään 12-vuotiaista.

Uusia rokotuksia on annettu 1. lokakuuta alkaen 1 379 kappaletta. Päijät-Sote on haastanut maakunnan yrityksiä tukemaan rokotuskampanjaa. Tavoitteena on saada lokakuun aikana rokotettua 15 000 päijäthämäläistä lisää. Rokotusten edistymistä voi seurata reaaliajassa Päijät-Soten Rokotehaasteen verkkosivuilta.

Päivitetty rokotustietoja 7.10. kello 14.10.

Päijät-Soten alueen koronatartunnoissa uusi päiväkohtainen ennätys – myös ilmaantuvuusluku on korkeampi kuin vielä koskaan

Liian matala rokotekattavuus jättää koronalle yhä liikaa tilaa temmeltää