Riita Tapanilan turvapaikkayksiköstä: Lahti hylkäisi SPR:n ja Tapanilan Kartanokotien valituksen

Hallinto-oikeus käsittelee turvapaikanhakijoiden tehostetun tuen yksikön toiminnasta syntynyttä erimielisyyttä.

Turvapaikanhakijoiden tehostetun tuen yksikkö toimii Tapanilan entisen vanhainkodin tiloissa. Pirjo Kamppila
Vili Uuskallio

Vili Uuskallio

Lahden Jalkarannassa toimivaa turvapaikanhakijoiden tehostetun tuen yksik köä koskevaa kiistaa käsitellään Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa.

Entisen vanhainkotikiinteistön omistava Tapanilan Kartanokodit sekä SPR:n Hämeen piiri valittavat kaupungin kesäkuussa tekemästä päätöksestä, jossa määrättiin lopettamaan yksikön toiminta heinäkuun loppuun mennessä.

Erillisinä valittajina olivat myös SPR:n Hämeen piirin va. toiminnanjohtaja ja saman yhdistyksen vastaanottotoiminnan johtaja.

Mielenterveysongelmista kärsiville turvapaikanhakijoille tarkoitettu yksikkö on toiminut Tapanilassa kesäkuusta 2020 lähtien. Yksikössä on 20 asiakaspaikkaa ja enintään 12 hengen henkilökunta.

Kaupungin mukaan entinen vanhainkoti on asuinrakennus, jossa ei kaavan mukaan saa harjoittaa hoitolaitostoimintaa. Nykyisen kaltainen toiminta edellyttäisi kaupungin mukaan poikkeamispäätöstä tai kaavamuutosta.

Tiistaina kokoontunut kaupungin rakennus- ja ympäristölupalautakunta katsoo, että valitukset on hylättävä.

Kaupungin tulkinnan mukaan lopetusmääräys uhkasakkoineen olisi pantavissa täytäntöön. Kaupunki on kuitenkin valmis lykkäämään määräajan kahden kuukauden päähän siitä, kun hallinto-oikeus on ratkaissut asian.

Aiheeseen liittyvää

  1. Lahden Tapanilakodin tiloissa toimivalle turvapaikanhakijoiden tehostetun tuen yksikölle lopettamismääräys ja uhkasakko – päätös syntyi äänestyksen jälkeen
    9.6.2021 8:45

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut