5.10. koronatilanne Päijät-Hämeessä: Uusia koronatapauksia 38 – joka kymmenes näyte antaa nyt positiivisen vastauksen

Koronavirusta on nyt paljon liikkeellä väestössä. Mirja Hussain

Heidi Malin

Päijät-Soten alueella on todettu maanantaina 38 uutta koronatartuntaa. Sairaalahoidossa on nyt 12 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta, joista kaksi saa tehohoitoa.

Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana 10,6 prosenttia otetuista koronavirusnäytteistä on antanut positiivisen vastauksen. Tartuntojen keskiarvo viimeisen viikon ajalta on 41 varmistettua tartuntaa päivässä.

Päijät-Sote: Koko yhtymän alue siirtyi leviämisvaiheeseen, tartuntojen määrä korkein koko epidemian aikana

Myös ilmaantuvuusluku on nousussa. Viimeisen 14 vuorokauden ajanjaksolta ilmaantuvuusluku on 212, kun se vielä eilen oli 201 ja toissapäivänä 190. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla sataatuhatta asukasta kohden.

Kaikkiaan varmistettuja tartuntoja on ollut koko pandemian aikana alueella 5070. Koronavirusnäytteitä on otettu 181 641.

Sairaalahoidossa on koronan takia jo kahdesti rokotettuja – Päijät-Sote joutuu siirtelemään henkilöstöä potilasmäärän kasvun takia

Tutkimus: Pfizerin rokote antaa ainakin 6 kuukauden tehokkaan suojan vakavaa koronatautia vastaan

Koronatesti voi nostaa syysloman hintaa satasilla – kohdemaan määräykset kannattaa tarkastaa ajoissa

Euroopan lääkevirasto hyväksyi kolmannen Pfizer-rokotepiikin 18 vuotta täyttäneille

Aiheeseen liittyvää

  1. Sairaalahoidossa on koronan takia jo kahdesti rokotettuja – Päijät-Sote joutuu siirtelemään henkilöstöä potilasmäärän kasvun takia 4.10.2021 15:48
  2. Päijät-Sote: Koko yhtymän alue siirtyi leviämisvaiheeseen, tartuntojen määrä korkein koko epidemian aikana 4.10.2021 16:03

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut