Päijät-Sote: Koko yhtymän alue siirtyi leviämisvaiheeseen, tartuntojen määrä korkein koko epidemian aikana

Edellisen viikon aikana Päijät-Soten alueella 10 prosenttia koronanäytteistä on ollut positiivisia. Risto Aalto

ESS

Tänään kokoontunut Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueellinen koronayhteistyöryhmä totesi, että koko Päijät-Soten alue on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen.

Päijät-Soten mukaan koronatilanne on huonontunut edellisen viikon aikana merkittävästi ja sairaala- ja tehohoidon tarve noussut huomattavasti. Yhteistyöryhmän mukaan terveydenhuollon kapasiteetti ei vielä ole välittömässä vaarassa ylittyä, mutta tilanne on muuttunut huolestuttavaksi. Sairaalahoidon tarve on tällä hetkellä lähellä epidemia-ajan korkeimpia lukuja.

Sairaalahoidossa on koronan takia jo kahdesti rokotettuja – Päijät-Sote joutuu siirtelemään henkilöstöä potilasmäärän kasvun takia

Koronatartuntojen määrä alueella on nyt korkein koko epidemian aikana. Otetuista koronanäytteistä lähes 10 prosenttia on positiivisia.

Epidemia painottuu edelleen Lahteen, mutta tilanne on heikentynyt nopeasti myös muissa kunnissa. Nopea tapausmäärien kasvu on myös ylikuormittanut tartunnanjäljityksen.

Koronarokotusten eteneminen on edelleen hidasta. Päijät-Soten alueella vähintään 12-vuotiaista kaksi rokoteannosta on saanut 70,5 prosenttia. Nykyisellä tahdilla 80 prosentin tehosterokotekattavuus saavutetaan Päijät-Soten alueella marraskuun lopulla.

Alueellinen yhteistyöryhmä ei suosita uusia rajoituksia yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin. Tällä hetkellä tartuntoja aiheuttavat eniten yksityiset kohtaamiset kodeissa ja juhliminen ravintoloissa.

Koronayhteistyöryhmä kuitenkin suosittelee, että tilaisuuksissa tulee noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n ohjeita.

Myös kasvomaskin käyttösuositus on edelleen voimassa ja koskee kaikkia yli 12-vuotiaita.

Koronayhteistyöryhmä arvioi tilannetta seuraavan kerran ensi maanantaina 11. lokakuuta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut